LIVE| ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

-Ορισμός Προέδρου Δημοτικών Παιδικών Σταθμών|
ΒΙΒΗ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ| «Παραιτήθηκα από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς λόγω φόρτου εργασίας … Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη» δήλωσε η κ.Καψαμπέλη και προχώρησε στην ανάγνωση της επιστολής παραίτησης της ενώ ανέπτυξε τις παρεμβάσεις και τα αποτελέσματα που υπήρξαν κατά την διάρκεια της θητείας της σημειώνοντας «Παρέλαβα 95.000Ε ταμείο και παρέδωσα 150.000Ε»
ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Ο κ.ΧΡ.ΓΡΑΜΨΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΙΣΘΙ.
– Γ΄ Κατανομή έτους 2020 για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων και κάλυψη δαπάνης υλοποίησης θεσμού Σχολικού Τροχονόμου σχολικού έτους 2020-2021 (9ος- – 11Ος / 2020)…|

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής η αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων «Υπάρχουν διαθέσιμα ποσά 400.000 Ε καθώς και 360.000 Ε για τον COVID-19 τα οποία θα δοθούν για αυτό τον σκοπό» δήλωσε , μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ζακύνθου και πρόσθεσε «Υπάρχει μια δραστηριότητα … το προσεχές έτος θα είναι πλήρης» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο προσωπικό ενδιαφέρον που έχει δείξει ο Βουλευτής Ζακύνθου.

– Συμμετοχή του Δήμου Ζακύνθου στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

– Αντικατάσταση τακτικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΗΖ| Αντιπρόεδρος ο κ.Δημήτρης Κάνδηλας με αντικαταστάτη του τον κ. Διονύση Κουρούμαλο και νέο μέλος η κ. Αναστασία Καπνίση.

– Κίνδυνος να χαθούν σημαντικές πιστώσεις για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης . Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Δημάρχου η Ζάκυνθος εμφανίζεται στη Β’ κατηγορία ,πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ήδη υλοποιηθεί έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του νησιού, με αποτέλεσμα και σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο να μην προκύπτει ανάγκη χρηματοδότησης, σημειώνοντας μάλιστα, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν πρόστιμα από τη ΕΕ . Το όλο θέμα το χαρακτήρισε «παράξενο» ο Δήμαρχος Ζακύνθου ο όποιος θα αναχωρήσει εσπευσμένα για Αθήνα την Πέμπτη 15/10/2020.

– Η έγκριση έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής των Αδελφών Λάττα από Τμήμα Δημοτικού Ακινήτου, αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

– Αιτήματα των εργαζομένων του ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου| Ο Δήμαρχος Ζακύνθου δήλωσε ότι τα αιτήματά τους έχουν καλυφθεί … Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» δήλωσε ότι είναι αντίθετη στους εκβιασμούς εναντίον των εργαζομένων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Βαθμός προτεραιότητας: ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Μ.Μ.Ε ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10) Καλείστε να προσέλθετε στην 25η/2020 δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (3η συνεχόμενη τακτική συνεδρίαση, αφού οι 22η & 23η τακτικές συνεδριάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας), που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με τα νέα μέτρα πρόληψης κατά του COVID -19, την 14η του μηνός Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη με ώρα έναρξης 14.00 και λήξης 17.00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερησίας διάταξης της 22ης συνεδρίασης, έχοντας υπόψη τις παρ. 3 & 4 του άρθρου 6 του κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζακύνθου: Άρθρο 6 Παρ. 3. Αν μετά από δύο συνεχείς προσκλήσεις το συμβούλιο δεν έχει απαρτία, συνεδριάζει ύστερα από τρίτη πρόσκληση και λαμβάνει αποφάσεις μόνο για τα θέματα που είχαν εγγραφεί στην αρχική ημερήσια διάταξη, εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα αποτελούν το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του. Στην τρίτη πρόσκληση γίνεται ειδική αναφορά των ανωτέρω. Παρ. 4. Το Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργεί νόμιμα, έστω και με ελλιπή σύνθεση, που δεν μπορεί πάντως να είναι κατώτερη από τον αριθμό των μελών που απαιτείται για την απαρτία σε όλες τις περιπτώσεις που μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αποποιηθούν την εκλογή τους, παραιτηθούν, αποβιώσουν, εκπέσουν ή τεθούν σε αργία ή αν οι έδρες μείνουν κενές για οποιονδήποτε άλλο λόγο και μέχρι οι κενές θέσεις να συμπληρωθούν με αναπλήρωση ή με εκλογές ή με τη λήξη του χρόνου της αργίας. Παρακαλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να συνδεθούν στο link που σας έχουμε αποστείλει στον ιδιωτικό σας χώρο και όχι στο Δημαρχείο προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν συγχρωτισμός. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΗΝ 14/10/2020

( 25η Συνεδρίαση) ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗΝ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 20479/09-10-2020 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

(Άρθρο 67, Ν.3852/10)

Ανακοινώσεις –Ερωτήσεις

ΘΕΜΑΤΑ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

1

Τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων στο Δήμο μας και τις δομές του.

κ. Δήμαρχος

2

Αποδοχή της εκτέλεσης του έργου «Αγροτική Οδοποιία Ζακύνθου» προϋπολογισμού 440.000 ευρώ

κ. Δήμαρχος

3

Έγκριση Συμφωνητικού Συνεργασίας Αξιοποίησης Αποτελεσμάτων του Έργου: CULTURATION Σχεδιασμός Νησιωτικών και Διανησιωτικών θεματικών πολιτιστικών διαδρομών και ανάπτυξη εφαρμογής διαδραστικής τουριστικής ξενάγησης των Ιονίων Νήσων. (ΠΕΔΙΝ)

κ. Πρόεδρος

4

Αντικατάσταση μέλους και ορισμός Προέδρου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Ζακύνθου».

Αντιδήμαρχος

κα Βασιλική Καψαμπέλη

5

Γ΄ Κατανομή έτους 2020 για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων και κάλυψη δαπάνης υλοποίησης θεσμού Σχολικού Τροχονόμου σχολικού έτους 2020-2021 (9ος- – 11Ος / 2020)…

Αντιδήμαρχος

κ. Νικήτας Σπίνος

6

Συμμετοχή του Δήμου Ζακύνθου στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Αντιδήμαρχος

κ. Νικήτας Σπίνος

7

Αντικατάσταση τακτικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΗΖ.

Πρόεδρος ΚΕΔΗΖ

κ. Χρήστος Πάστρας

8

Έγκριση τροποποίησης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ΔΕΥΑΖ

κ. Δήμαρχος

9

Έγκριση δρομολογίων ΚΤΕΛ χειμερινής περιόδου 2019-2020 & θερινής περιόδου 2020.

κ. Πρόεδρος

10

Ορισμός αμοιβής δικηγόρου

κ. Πρόεδρος

11

Έγκριση έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής των Αδελφών Λάττα από Τμήμα Δημοτικού Ακινήτου.

κ. Δήμαρχος

12

Αιτήματα των εργαζομένων του ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου

κ. Φώτιος Κόκλας

13

Υλοποίηση των αποφάσεων των τοπικών συμβουλίων

κ. Γεώργιος Αρμένης

14

Γήπεδο Κοινότητας Λαγκαδακίων

κ. Γεώργιος Αρμένης

15

Αφαίρεση της με αριθ.367/10-01-2019 άδειας επαγγελματία πωλητή υπαίθριου στάσιμου εμπορίου

κα Στέλλα Λιβέρη

Τμήμα Εκδ. αδειών επιχειρήσεων-γενικών εμπορικών δραστηριοτήτων-κοινοχρήστων χώρων

& υπαίθριας δημόσιας διαφήμισης

16

Ανάκληση της με αρ.14691/03.07.2018 άδειας επαγγελματία πωλητή υπαίθριου στάσιμου εμπορίου( σταθερή αυτοκινούμενη Καντίνα) με την επωνυμία KIOYΡΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ με αντικείμενο δραστηριότητας ( Καντίνα ) που βρίσκεται σε ιδιόκτητο χώρο στην περιοχή Φάρος της Κοινότητας Κερίου της Δ.Ε. Λαγανά του Δήμου Ζακύνθου.

κα Στέλλα Λιβέρη

17

Έκδοση άδειας λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής της εταιρείας <ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗΣ Κ ΑΞΤΕ-ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗΣ Τ Ο.Ε> με νόμιμο εκπρόσωπο τον Στραβοπόδη Παναγιώτη του Κων/νου που βρίσκεται στην Κοιν. Καλαμακίου της ΔΕ Λαγανά του Δήμου Ζακύνθου.

κα Στέλλα Λιβέρη

18

Έκδοση άδειας λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής της εταιρείας <ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗΣ Κ ΑΞΤΕ-ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗΣ Τ Ο.Ε> με νόμιμο εκπρόσωπο τον Στραβοπόδη Παναγιώτη του Κων/νου που βρίσκεται στην Κοιν. Καλαμακίου της ΔΕ Λαγανά του Δήμου Ζακύνθου.

κα Στέλλα Λιβέρη

19

Ορισμός των δικαιούχων αποζημίωσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, προσδιορισμός του ύψους της καταβαλλόμενης αποζημίωσης και καθορισμός του τρόπου καταβολής.

κα Στέλλα Λιβέρη

20

Έγκριση απολογισμού έτους 2019 και προϋπολογισμού οικον. έτους 2020 του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με ειδικές ανάγκες Νομού Ζακύνθου

κ. Πρόεδρος

21

Έγκριση αποφάσεων Επιτροπής Συμβατικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών

Αντιδήμαρχος

κα Βασιλική Καψαμπέλη

22

Αιτήσεις πολιτών.

κ. Πρόεδρος

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ | 14/10/2020
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) :

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent


Πηγή