Ο βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, για την επέτειο του “ΟΧΙ”

Ο Αχαιός βουλευτής Άγγελος Τσιγκρής, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 28 Οκτωβρίου 1940 οι Έλληνες αποδείξαμε σε όλο τον Κόσμο ότι μπορούμε να λένε “ΟΧΙ” σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας ανεξαρτησία, την εδαφική μας κυριαρχία και την κοινωνική μας αξιοπρέπεια.

Αυτό κάνουμε και σήμερα, με αποφασιστικότητα και πατριωτισμό.

Καλό θα ήταν να το καταλάβουν και οι εξ ανατολών γείτονές μας, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και προκαλούν ένταση στα ανατολικά μας σύνορα και στην ευρύτερη περιοχή.

Η χώρα βρίσκεται σήμερα σε καλά χέρια.

Υπερασπιζόμαστε τα σύνορα και την εθνική μας ανεξαρτησία.

Λέμε ΝΑΙ στον καλόπιστο διάλογο με την Τουρκία, αλλά λέμε ΟΧΙ σε κάθε παράλογη, ανιστόρητη και παράνομη απαίτησή της.»._

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    28 Οκτωβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία