Οι αναμνήσεις του Κούμαν και η… τσαντίλα του Ζιντάν σε Clasico

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης σήμερα. Αμφότερες δεν φτάνουν στο πρώτο φετινό clasico υπό τις καλύτερες διεθνείς προϋποθέσεις και με προβληματικές εμφανίσεις στην Primera Division. Πρόσωπο του ντέρμπι ο Ρόναλντ Κούμαν που θα καθοδηγήσει τη Μπαρτσελόνα στο πρώτο του clasico, 31 χρόνια από όταν άρχισε να σκοράρει ως παίκτης κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολλανδός είχε αγωνιστεί συνολικά 14 φορές κόντρα στη «βασίλισσα» και είχε σκοράρει 6 φορές, εκ των οποίων τέσσερα πέναλτι και δύο με (τα κλασικά του) απευθείας φάουλ: 6-3-5 ο απολογισμός του σε clasico. Ο Κούμαν έπαιξε το 1989-95 στην Μπάρτσα και δεν… πρόλαβε φυσικά τον κατά εννέα χρόνια μικρότερό του, Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος παίζει το… κεφάλι του πλέον στη Ρεάλ: έπαιξε στη «βασίλισσα» το 2001-06, είχε 4-4-3 ως παίκτης ενάντια στην Μπαρτσελόνα και μετρά 4-3-2 ως προπονητής. Κλασικός… τσαντίλας, όταν έπαιζε, ο Γάλλος, το 2003 έχασε την ψυχραιμία του με τον Λουίς Ενρίκε στο ντέρμπι…

Ο Κούμαν και Ζιντάν ανταμώνουν για πρώτη φορά ως αντίπαλοι στους πάγκους ενώ ο Ολλανδός αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά τη Ρεάλ ως τεχνικός: το 2007-08 ήταν τεχνικός της Βαλένθια και την καθοδήγησε στο ματς του β’ γύρου, με θρίαμβο μάλιστα 3-2 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Εξ όσων έπαιζαν τότε, μόνο Μαρσέλο και Ράμος παραμένουν ως σήμερα στη Ρεάλ.

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις έχει και στο Νησί για την Πρέμιερ Λιγκ, όπως το Φούλαμ – Κρίσταλ Πάλας. Απέναντί στην… πρώην, Φούλαμ, ο Ρόι Χόντγκσον της Πάλας, που εργάστηκε για μια τριετία (2007-10) στους «κότατζερς» και τους οδήγησε μέχρι τον τελικό του Europa League με την Ατλέτικο, το 2010. Η, δε, Λίβερπουλ υποδέχεται τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ούσα επί 61 σερί ματς αήττητη εντός (50-11-0) νικώντας στα τελευταία 27/28. Αν κάτι σπανίζει στα του «Ανφιλντ», πλην του διπλού, είναι τα γκολ του Φιρμίνο, μόλις ένα στα τελευταία… 57 (!).

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr


Πηγή