Πάτρα: Στην τελική ευθεία για το αθλητικό κέντρο στο πρώην κολυμβητήριο Αγυιάς

Στην τελική φάση για την ανάθεση των μελετών και την προκήρυξη του διαγωνισμού βρίσκονται οι διαδικασίες για το έργο του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς και τη μετατροπή του σε ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο αθλητικό κέντρο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΠΕΑΚ, που θα είναι ο διαχειριστής του κέντρου που θα δημιουργηθεί, οι διαδικασίες αυτές δεν πρόκειται να καθυστερήσουν και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Έτσι, ένας χώρος που εδώ και πάνω από μία δεκαετία έχει ταυτιστεί με μία εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης για την Πάτρα, διαμορφώνεται σε ένα αθλητικό κέντρο με τους δημιουργούς του να έχουν τη φιλοδοξία να το καταστήσουν σε ένα "στολίδι" για την παραλιακή ζώνης της πόλης.

Άλλωστε, θα έχει όλες τις προδιαγραφές. Βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο εισόδου προς την Πάτρα, στο βόρειο κομμάτι του θαλάσσιου μετώπου της, έχοντας τις δυνατότητες να δώσει μια άλλη δυναμική, σε μία περιοχή δίπλα από το Έλος της Αγυιάς και την Πλαζ που επιλέγουν δεκάδες Πατρινοί για την άθλησή τους και την αναψυχή τους.

Το σχέδιο δεν έχει αλλάξει σε πολλά από τις αρχικές σκέψεις που υπήρχαν, μεταξύ των ιθυνόντων.

Θα υπάρχει μία πισίνα αντίστοιχων διαστάσεων του πρώην κολυμβητηρίου Αγυιάς (αποτελεί δεσμευτικό όρο για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου), ενώ συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία δύο χωμάτινων στεγασμένων γηπέδων τένις και ένα χώρο για παρκούρ, υποδομές που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Πάτρα.

Επιπλέον, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η δημιουργία ενός γηπέδου άμμου, διαστάσεων beach soccer, ώστε να γίνονται και τα υπόλοιπα αθλήματα παραλίας (beach volley και beach handball).

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο σύγχρονα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ. Ο χώρος θα είναι περιφραγμένος, έτσι ώστε να διευκολύνεται η φύλαξή του.

Ζητούμενο για τους αρμοδίους είναι το υψηλό ενεργειακό κόστος που θα έχει η πισίνα για αυτό και υπάρχουν διάφορες σκέψεις για την πολλαπλή χρήση της.

Πάντως, το έργο πλέον μπαίνει σε μία ώριμη φάση, ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει από κονδύλια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ευρωπαϊκά προγράμματα, με βάση πάντα το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.


Πηγή