Πάτρα: Ξεκινούν περισσότερα από 1000 “γρήγορα” τεστ

Περισσότερα από 1000 γρήγορα τεστ θ’ αρχίσουν να γίνονται από την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, σε δομές της πόλης και σε χώρους εργασίας καθώς και σε συγκεκριμένες περιοχές της Πάτρας, σε μία προσπάθεια των υγειονομικών αρχών και των εμπλεκόμενων με υπηρεσιών με την «χαρτογράφηση» του covid – 19 στην περιοχή να προσεγγίσουν τα πραγματικά δεδομένα σε σχέση με την διασπορά της νόσου.

ΕΟΔΥ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εργαστήρι υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών και Ιατρικός Σύλλογος, ξεκινούν στοχευμένα την πραγματοποίηση των τεστ.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και σε ομάδες πληθυσμού όπως οι αστυνομικοί υπάλληλοι που θεωρούνται ιδιαίτερα "ευάλωτοι" στο χτύπημα του ιού, λόγω του αντικειμένου τους.

Σειρά θα πάρουν και οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς καθημερινά έρχονται σε επαφή τόσο με πολίτες όσο και με εξωτερικούς συνεργάτες.

Η πρώτη στάση των ειδικών κλιμακίων, που θα "σαρώσουν" στην κυριολεξία την Πάτρα, θα είναι και το Κατάστημα Κράτησης του Αγίου Στεφάνου όπου θα γίνουν τεστ σε όλους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που εργάζονται εκεί.

Εκτός από τους ελέγχους που θα διενεργήσουν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, αντίστοιχη δράση θα ξεκινήσει να υλοποιείται τις ίδιες ημέρες από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Τα τεστ αυτά θα γίνονται σε ανοικτούς δημόσιους χώρους με στόχο την προστασία των πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα διενεργούν καθημερινά τεστ σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης τα οποία θα καθορίζονται σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων.


Πηγή