ΠΓΝ Πατρών: Εντολή εκκένωσης της ΩΡΛ κλινικής για τις ανάγκες του κορωνοϊού

Μπορεί να μειώθηκε ο αριθμός των ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, τις τελευταίες τουλάχιστον ώρες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιέσεις προς το νοσηλευτικό ίδρυμα πρόκειται να αποφορτιστούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το αντίθετο θα λέγαμε ότι αναφέρουν οι εκτιμήσεις των ειδικών. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκριτες πληροφορίες, υπήρξε μια εντολή που επέφερε μία μερική αναστάτωση στο νοσηλευτικό ίδρυμα και νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής στη μάχη για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή δόθηκε διαταγή εκκένωσης της ΩΡΛ κλινικής, έτσι ώστε να αυξηθούν οι κλίνες για τα επιβεβαιωμένα ή και τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Η εντολή αυτή δείχνει ότι αναμένεται σημαντική αύξηση των νοσηλευομένων ασθενών που θα δώσουν μάχη για τη ζωή τους με τον κορωνοϊό.

Θυμίζουμε ότι η ΩΡΛ μαζί με την οφθαλμολογική κλινική ήταν οι δύο κλινικές του ΠΓΝ Πατρών που από την αρχή της πανδημίας χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες νοσηλείας των ασθενών covid -19.

Η ΩΡΛ μετά το τέλος της καραντίνας και τη σταδιακή μείωση των νοσηλευομένων ασθενών, κάτι που έφτασε στο σημείο να είναι covid free το νοσοκομείο, επέστρεψε στον αρχικό της χαρακτήρα λειτουργίας.

Αυτή τη στιγμή πέρα από τον θάλαμο αρνητικής πίεσης και τη ΜΕΘ για κορωνοϊό τα περιστατικά της covid -19 τα φιλοξενεί η οφθαλμολογική κλινική.

Η εκκένωση και η επιστροφή της ΩΡΛ κλινικής για τις ανάγκες του κορωνοϊού, δείχνει το ποιες είναι οι εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών για την πορεία του ιού και κυρίως για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή στη δημόσια υγεία και στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οι πληροφορίες λένε ότι σε ανάλογη ετοιμότητα είναι και το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα το οποίο σε σύγκριση με το πρώτο διάστημα της πανδημίας είναι σε αρκετά καλύτερη κατάσταση εξοπλιστικά για την αντιμετώπιση του ιού.

Θυμίζουμε ότι κλίνες για ασθενείς covid -19 υπάρχουν και στο Πρώην Νοσημάτων Θώρακος από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Τότε δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Μακάρι να γίνει αυτό και τώρα, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που δείχνει να είναι ακόμα πιο επιθετικό από το πρώτο.


Πηγή