Βράδυ Σαββάτου και από τα μεσάνυχτα και μετά, η Πάτρα πρέπει να γίνει μία έρημη πόλη

Μπορεί από τη Δευτέρα να πέφτουμε στο «κίτρινο» επίπεδο συναγερμού μετά το χαμηλό δείκτη διασποράς που είχε η περιοχή το 14ήμερο που μεσολάβησε από τη μέρα που χαρακτηριστήκαμε «πορτοκαλί», όμως το Σάββατο και την Κυριακή ισχύουν τα αυστηρά μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό.

Σαββατόβραδο και Κυριακή με απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12.30 μέχρι τις 05.00. Το μέτρο αυτό είναι που έχει θέσει σε επιφυλακή την ΕΛ.ΑΣ., αφού θα πρέπει να εφαρμοστεί με κάθε τρόπο,

Κατά συνέπεια οι νεαροί που μαζεύονταν από τις 12 και μετά όταν έκλειναν τα καταστήματα εστίασης στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, της Πατρέως, της Γεροκωστοπούλου, στην πλατεία Γεωργίου και σε άλλα σημεία της πόλης (βλέπε Μαρίνα), θα πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι τους.

Και αυτό κρίνοντας από το ότι είναι βράδυ Σαββάτου, αλλά και από τις διαθέσεις των νεαρών και των παρεών τους τις περασμένες ημέρες, είναι λίγο δύσκολο να επιτευχθεί.

Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. εκεί εστιάζει τους ελέγχους που θα πρέπει να κάνει αυτό το διήμερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα γίνουν περιπολίες και σε άλλα σημεία της Πάτρας, εκτός του κεντρικού αστικού ιστού, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι καθολική.

Η εντολή που έχει η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην υπάρξουν συνωστισμοί και έτσι μέσα από την εικόνα μιας άδειας και υπάκουης Πάτρας, να μην διασκεδαστούν οι εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει ο νομός για την τήρηση των μέτρων που έφεραν την πτώση από το πορτοκαλί στον κίτρινο συναγερμό.

Η Πάτρα και η Αχαΐα θα μπορούσε να γίνει το καλό παράδειγμα. Για τον σκοπό αυτό οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. από το βράδυ του Σαββάτου και μετά θα είναι αυστηροί και θα επικεντρωθούν στα «κόκκινα» σημεία, σε αυτά δηλαδή που μαζεύουν σαν μαγνήτης τους νεαρούς.

Βράδυ Σαββάτου και από τα μεσάνυχτα και μετά, η Πάτρα πρέπει να γίνει μία έρημη πόλη

Χωρίς να γίνουν επεισόδια

Ταυτόχρονα με τους ελέγχους και την τήρηση των μέτρων, ζητούμενο για την ΕΛ.ΑΣ. θα είναι και μία ισορροπία στο θέμα, να μην υπάρξουν δηλαδή τυχόν επεισόδια και να εξελιχθεί η βραδιά ομαλά. Το πρόστιμο για κάθε παραβάτη φτάνει τα 150 ευρώ.

Πάντως, σε ότι αφορά την υποχρεωτική χρήση της μάσκας που εφαρμόζεται από το πρωί του Σαββάτυ, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν να είναι πιο ελαστικοί κάπως, αφού υπήρχαν αρκετοί Πατρινοί που στις βόλτες τους στις πλατείες και στους πεζόδρομους, δεν τη φορούσαν.

Να σημειωθεί ότι ο καλός καιρός που κάνει τις τελευταίες δύο μέρες έχει βγάλει τον κόσμο έξω από το σπίτι και αυτό δεν είναι τόσο βοηθητικός παράγοντας στην αποστολή της ΕΛ.ΑΣ. για το βράδυ του Σαββάτου.


Πηγή