Αγρίνιο: Nοσηλευτές θετικοί στον Covid ενημερώθηκαν μετά από μέρες να μπουν σε καραντία!

25 κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ ενώ ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, πέντε εργαζόμενοι του νοσοκομείου οι οποίοι νοσούσαν από κορονοϊό συνέχισαν να δουλεύουν κανονικά επειδή τα αποτελέσματα των test μοριακού ελέγχου που είχαν κάνει καθυστέρησαν να εκδοθούν και δεν γνώριζαν ότι είχαν κορονοϊό.

Πρόκειται για προσωπικό του νοσοκομείου Αγρινίου το οποίο ενώ είχε υποβληθεί σε τεστ εξακολούθησε να εργάζεται, με αποτέλεσμα να έρχεται σε επαφή με ασθενείς. Μέχρι που τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είχαν νοσήσει από κορονοϊό. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι γιατί δεν ζητήθηκε από το υγειονομικό προσωπικό να μην προσέρχεται για εργασία μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα των τεστ;

Η καθυστέρηση στην έκδοση των τεστ όπως καταγγέλλουν οι γιατροί οφείλεται σε «έλλειψη αντιδραστηρίων».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών:

"Αγρίνιο 23/11/2020

Σε συνέχεια χθεσινών δημοσιευμάτων σχετικά με κρούσματα στην Ν.Μ. Αγρινίου και την ανησυχία που εύλογα έχει δημιουργηθεί οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι ως υγειονομικοί κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του χώρου εργασίας μας που είναι άμεσα συνυφασμένη με την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.

Όλοι όσοι έχετε επισκεφτεί το νοσοκομείο θα έχετε δει πόσο αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας , τόσο που κάποιες φορές δημιουργούν αντιδράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να καταγγείλουμε μια απαράδεκτη κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε τις προηγούμενες μέρες προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι μόνο προβλήματα μπορούν να προκύψουν όταν η πολιτεία ή κάποιοι εκπρόσωποι της αγνοούν και απαξιώνουν τις τοποθετήσεις αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή .

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια τεράστια καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων των test μοριακού ελέγχου (PCR).

Επίσημα δεν ενημερωθήκαμε για τον λόγο, ανεπίσημα μάθαμε ότι οφείλεται σε έλλειψη αντιδραστηρίων.

Σίγουρα πάντως δεν οφείλεται σε αμέλεια των γιατρών του εργαστηρίου του Ρίου.

Αποτέλεσμα, να εκκρεμούν απαντήσεις από 14/11 που άρχισαν να δίνονται στις 20/11.

Οι απαντήσεις εκτός των άλλων έδειξαν ότι νοσούν 5 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου οι οποίο συνέχιζαν όλο αυτό τον καιρό στα καθήκοντά τους.

Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο διασποράς στον οποίο μας έχουν εκθέσει και έχουν εκθέσει ασθενείς και επισκέπτες.

Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο στον όποιο έχει εκτεθεί η λειτουργία του νοσοκομείου με την οριακή στελέχωση του σε περίπτωση εκτεταμένης διασποράς.

Αντιλαμβάνεστε ότι το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι η υπευθυνότητα των εργαζομένων που εφαρμόζουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί ζητάμε από το πρώτο κιόλας κύμα, ως μέτρο προστασίας, συνεχή επαναλαμβανόμενα test για του υγειονομικούς. Κάτι που μαθαίνουμε ότι έστω και τώρα υιοθέτησε η 6η ΥΠΕ, ως έκτακτο μέτρο για την Ν.Μ.Αγρινίου

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί ζητάμε μοριακό αναλυτή ακόμα πριν οριστεί το Νοσοκομείου Αγρινίου ως Νοσοκομείο αναφοράς.

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί ζητάμε στελέχωση του Νοσοκομείου.

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί τα νούμερα ασθενών συνεχίζουν να είναι τόσο ψηλά παρά το γενικό lockdown.

Αν γίνει ενδονοσοκομειακή διασπορά και δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου μην βγει κανείς να μιλήσει και να κρυφτεί πίσω από απρόσεκτους και ανεύθυνους γιατρούς, νοσηλευτές ή διοικητικούς που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Η διασπορά θα έχει άλλο ονοματεπώνυμο".

Mιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ.Γιαννακός αναφερει:

«Το νοσοκομείο του Αγρινίου έγινε νοσοκομείο αναφοράς για κορωνοϊό χωρίς μοριακό αναλυτή. Τα δείγματα σε ασθενείς λαμβάνονται στέλνονται στο Ρίο και τα αποτελέσματα κάνουν έως έξι ημέρες να απαντηθούν, λόγω φόρτου και έλλειψης αντιδραστηρίων. Δύσκολη η διεκπεραίωση των ασθενών. Σταδιακά το τελευταίο δεκαήμερο βρέθηκαν θετικοί τρείς εργαζόμενοι. Ελήφθησαν δείγματα από ασθενείς και περί των τριάντα εργαζομένων που ήταν επαφές των θετικών κρουσμάτων. Συνέχισαν να εργάζονται κανονικά και δεν βγήκαν σε καραντίνα όπως φωνάζουμε.

Σε έξι ημέρες (!) που έλαβαν τις απαντήσεις απεδείχθη ότι 5 είναι θετικοί στον ιό εντελώς ασυμπτωματικοί. Η διασπορά ήταν απρόβλεπτη καθ’ ότι εργάζονταν κανονικά. Καλούμε το Υπουργείο υγείας αύριο ο ΕΟΔΥ να επισκεφθεί το νοσοκομείο και να ληφθούν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους ασθενείς. Επιτέλους ένας μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο. Περίπου 50.000 ευρώ κάνει».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    24 Νοεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία