Δήμος Αιγιαλείας – ΜΕΙΝΕ ΣΠΙΤΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αιγιαλείας, αναλαμβάνει την καταγραφή και εν συνεχεία εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, η υπηρεσία θα ξεκινήσει την καταγραφή των συμπολιτών μας που δεν έχουν οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους για την εξυπηρέτηση τους σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης. Θα συνδράμει στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους. Θα διεκπεραιώνει αιτήματα τους για την παραλαβή αιτήσεων και την παράδοση πιστοποιητικών για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Θα διεκπεραιώνει κάθε άλλη εργασία, συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στο κτίριο της Πρόνοιας, το οποίο θα φιλοξενήσει το τηλεφωνικό κέντρο της δομής. Επίσης είναι διαθέσιμη η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου menoumespiti@aigialeia.gov.gr για την αποστολή αιτημάτων και ερωτήσεων .

Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τον αριθμό 2691026136 (εσωτ. 8 ) (καθημερινά από τις 08:00 έως τις 15 :00 – από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου) δηλώνοντας τα ακόλουθα:

Ονοματεπώνυμο:

Διεύθυνση κατοικίας:

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Ηλικία:

Το λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ χρόνια πάσχοντες υπό χρόνια θεραπεία για νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοΐο, όπως καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι.)

Παρακαλούνται όλοι, με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, να μην εγγράφονται στην υπηρεσία εφόσον ΔΕΝ ανήκουν στις κατηγορίες που αναφέρονται ανωτέρω.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    13 Νοεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία