ΕΙΝΗ: «Στο όριο της απόλυτης επικινδυνότητας οδηγούν οι αποφάσεις της διοίκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας […]

Στο όριο της απόλυτης επικινδυνότητας οδηγούν οι αποφάσεις της διοίκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Η διοίκηση εντέλει τη μοναδική Πνευμονολόγο του Νοσοκομείου να μετακινηθεί για ένα μήνα, εγκαταλείποντας το ιατρείο της αρμοδιότητας της, ώστε να καλύψει το πρωινό ωράριο και τις εφημεριακές ανάγκες στην κλινική αντιμετώπισης covid-19, που άνοιξε βιαστικά στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι διοικούντες επιθυμούν διακαώς να αποδείξουν ότι έχουν κάνει τα πάντα για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, στη γραμμή ότι η κυβέρνηση κάνει το καθήκον της.

Η αλήθεια όμως τους διαψεύδει

  1. Κλείνει η λειτουργία ενός ολόκληρου τμήματος, με ότι αυτό μπορεί να έχει σαν συνεπεία στο δημόσιο συμφέρον.
  2. Εντέλλεται συνάδελφος να λειτουργεί σε ανασφαλείς συνθήκες λειτουργίας ενός τμήματος ασθενών με covid, χωρίς πλήρη κάλυψη από αναισθησιολόγο ή εντατικολόγο για την περίπτωση ανάγκης διασωλήνωσης.
  3. Η στελέχωση της Παθολογικής κλινικής είναι ήδη σε επικίνδυνο όριο και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του ορθοπεδικού τμήματος . Άλλωστε το 70% των οργανικών θέσεων γιατρών είναι κενές.
  4. Οι ατελείωτες εφημερίες ετοιμότητας και οι μετακινήσεις υγειονομικών που λειτουργούσαν και όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα ειδικότερα τώρα που είναι και πιο οξυμένο μέσα στην πανδημία και όπου μπαλώνονται τρύπες, δημιουργούνται κενά.

Ζητάμε :

  1. Την άμεση προκήρυξη για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
  2. Την ολοκλήρωση της προκήρυξης του Φεβρουαρίου του 2020 για 12 γιατρούς στο Νοσοκομείο.
  3. Την μονιμοποίηση όλων των επικουρικών ιατρών και συμβασιούχων.
  4. Εδώ και τώρα Ιατρείο covid στο ΓΝ. Λευκάδας με επι πλέον αναισθησιολόγο, παθολόγο – εντατικολόγο και Πνευμονολόγο. Όχι μπαλώματα με ανακύκλωση προσωπικού.

Για οτιδήποτε προκύψει από την ανασφαλή λειτουργία του Πνευμονολογικού τμήματος και του υποτιθέμενου Ιατρείου covid επιφυλασσόμεθα για την προστασία της ασφάλειας των συναδέλφων και την προάσπιση της υγείας του λαού της Λευκάδας

ΕΙΝΗ


Πηγή