Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στην επαρχιακή οδό Πάτρα – Χαλανδρίτσα – Καλάβρυτα

Εργασίες συντήρησης και άρσης της επικινδυνότητας ξεκίνησαν στην επαρχιακή οδό Πάτρα – Χαλανδρίτσα – Καλάβρυτα, έπειτα από την σύμβαση που υπέγραψε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης με τον ανάδοχο του έργου.

Σήμερα Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την περιοχή και συγκεκριμένα βρέθηκε στην περιοχή Κομπηγάδι του Δήμου Ερυμάνθου, όπου εκτελούνται ασφαλτικές εργασίες για την άρση της επικινδυνότητας και την βελτίωση της οδού.

Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου Θεόδωρο Μπαρή, με τον οποίο συζήτησαν για τις σημαντικές παρεμβάσεις που εκτελεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Αχαΐας στους Δήμους Ερυμάνθου και Καλαβρύτων, έργα που βελτιώνουν το οδικό δίκτυο και διαμορφώνουν ασφαλέστερες συνθήκες μετακίνησης στον ορεινό όγκο της Αχαΐας.

Για το αντικείμενο της εργολαβίας με τίτλο «Έργα σταθεροποίησης πρανών και συντήρησης της επαρχιακής οδού Πάτρα – Χαλανδρίτσα- Καλάβρυτα» προϋπολογισμού 4,1 εκ. ευρώ, τους ενημέρωσε ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων ΠΕ Αχαΐας Παναγιώτης Φλωράτος, τονίζοντας ότι σκοπός του έργου είναι η επαναφορά της λειτουργικότητας σε αρκετές θέσεις του δρόμου και η εξασφάλιση αισθήματος ασφάλειας των διερχόμενων και χρηστών της οδού στα σημεία που η επικινδυνότητα δημιουργεί προβλήματα προσπελασιμότητας.

Το έργο περιλαμβάνει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα βελτιωτικής συντήρησης. Θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος, συντήρησης των τεχνικών στοιχείων της οδού, τον καθαρισμό των πρανών και των αυλάκων. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στα τμήματα του δρόμου που έχουν παρουσιάσει σοβαρές βλάβες και με τον επερχόμενο χειμώνα είναι αναγκαία η επισκευή και αντικατάστασή τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία της οδού.

Θα γίνουν επίσης καθαρισμοί φρεατίων και υποδομών απορροής ομβρίων καθώς και συντήρηση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης. Τέλος σε επιλεγμένες θέσεις θα τοποθετηθούν συστήματα επιφανειακής προστασίας βραχοπτώσεων παρέχοντας υποστήριξη στην επιφάνεια του εδάφους, εξασφαλίζοντας την σταθεροποίηση των επισφαλών όγκων.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    25 Νοεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία