«Κλείστε μας…» – Γονάτισαν τα ξενοδοχεία της Πάτρας με τη δεύτερη καραντίνα

Λειτουργούν, έτσι για να λένε ότι λειτουργούν τα ξενοδοχεία της Πάτρας, με την κατάσταση στον κλάδο να είναι δραματική και με τους ξενοδόχους να βλέπουν ότι ύστερα από ένα καλοκαίρι που ήταν αρκετά πτωτικό να έχουν και ένα χειμώνα μπροστά τους που φαίνεται ότι θα είναι καταστροφικός.

Αρκετά ξενοδοχεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής από τη στιγμή που ξεκίνησε η καραντίνα, προτίμησαν να σταματήσουν την λειτουργία τους. Άλλα πάλι επέλεξαν από all season να γίνουν εποχικά, ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει έως το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Πάτρας Ανδρέα Μεντζελόπουλο, όσα ξενοδοχεία στην Πάτρα έχουν μείνει ανοικτά, λειτουργούν πλέον με το ελάχιστο προσωπικό και χωρίς να έχουν κόσμο.

Η πληρότητα πριν ακόμα και από την καραντίνα ήταν σε μονοψήφια νούμερα, ενώ ασφαλώς δεν υπάρχει καμία προοπτική για να αλλάξει κάτι την περίοδο των Χριστουγέννων, πόσο μάλλον από τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Όπως λένε αρκετοί ξενοδόχοι θα ήταν καλύτερο για αυτούς να μπουν στους ΚΑΔ που αναστέλλεται η λειτουργία τους για το διάστημα της καραντίνας. Τουλάχιστον έτσι θα γλίτωναν τα έξοδα τους.

Ενώ ακόμα περιμένουν κάποια ουσιαστική στήριξη από το κράτος, ελπίζοντας να βγάλει ένα κονδύλι που να απευθύνεται ειδικά για τον κλάδο τους που έχει ματώσει όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας και συνεχίζει να βρίσκεται γονατισμένος.


Πηγή