Κολόμβος για κορωνοϊό: «Πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν να τον έχουμε…»

Ο Πατρινός διεθνής πολίστας Χριστόδουλος Κολόμβος που αγωνίζεται στην Τουρκία, στην ομάδα ΕΝΚΑ, έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Ο ίδιος και ενώ βρίσκεται σε καραντίνα στην Κωνσταντινούπολη, μίλησε για την περιπέτεια του αυτή σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» τονίζοντας τα εξής: «Δεν είναι συνηθισμένος, δεν είναι γρίπη» ενώ αναφερόμενος στα συμπτώματα του ιού είπε:

«Αρχικά είχα δέκατα τις πρώτες ημέρες και εξάντληση. Δεν έχω όσφρηση και γεύση. Όμως ευτυχώς φαίνεται ότι δεν θα περάσω πολύ δύσκολα. Δεν έχω πυρετό, αλλά νιώθω και είναι ξεκάθαρο ότι ο οργανισμός μου ταλαιπωρείται από τον ιό που δεν είναι σαν τους άλλους.

Έχω πάρει οξύμετρο για να ελέγχω το οξυγόνο, γιατί αν πέσει θα πρέπει να πάω αμέσως σε νοσοκομείο. Ήρθε σπίτι μου άνθρωπος από το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας και μου συνέστησε και ακολουθώ ειδική θεραπευτική αγωγή.

Με παρακολουθούν καθημερινά και έχω επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και πιστεύω ότι σε τρεις-τέσσερις μέρες θα το έχω ξεπεράσει. Εννοείται ότι είμαι σε καραντίνα. Ότι χρειάζομαι μου τα έχουν φέρει σπίτι».

Καταλήγοντας ανέφερε για τον κορωνοϊό: «Πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό. Αυτό σημαίνει υπευθυνότητα. Εγώ βρέθηκα τη μία μέρα θετικός, εάν παραμονή πήγαινα σε πάρτι δεν θα κολλούσα τους υπόλοιπους;

Έτσι κάπως έγινε η εξάπλωση παντού, από την ανευθυνότητα. Από λίγους γίνεται η ζημιά. Εάν προσέχουμε θα προστατεύουμε τον εαυτό μας και όλους τους άλλους».


Πηγή