Με τα τρίποντα στη Βιτόρια

Ευρωλίγκα Δευτεριάτικα; Γιατί όχι, με το εξ αναβολής στη Βιτόρια. Η Μπασκόνια υποδέχεται, απόψε στις 20:30, την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Γράφει ο Ιωάννης Ψαράκης

Εδώ θα μάθεις πως παίζεται η ρουλέτα

Έβδομο εντός έδρας παιχνίδι για τη Μπασκόνια που έκλεισε με απόλυτη επιτυχία τη διπλή εβδομάδα κάνοντας το 2/2 στις νίκες κόντρα σε Φενέρμπαχτσε (86-68) και Παναθηναϊκό (93-72), ανεβαίνοντας έτσι σημαντικά στην κατάταξη. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδειξε τόσο επιθετική, όσο και (κυρίως) αμυντική συνέπεια, κρατώντας δύο αντιπάλους με δεδομένο επιθετικό ταλέντο χαμηλά. Οι παίκτες έχουν χημεία παρά την έλλειψη βάθους στο ρόστερ, κάτι πάντως που θα φανεί σε βάθος στη σεζόν. Προβλήματα αγωνιστικά δεν υπάρχουν με τον προπονητή να ποντάρει στον ανεβασμένο επιθετικά Πίτερς, τον σταθερό στο μοίρασμα του παιχνιδιού Χένρι και τους έμπειρους Ντράγκιτς και Βιλντόζα.

Η ήττα από τη Χίμκι εντός έδρας με 83-88 πλήγωσε την Ζενίτ. Η νίκη επί της Άλμπα με 73-66 στο Βερολίνο δεν κάλυψε ακριβώς τη γκέλα, αλλά, της έδωσε την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση ενόψει του σημερινού ματς. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, που επιστρέφει στην πατρίδα του, θα κάνει ένα έξτρα μεγάλο ταξίδι για να καλύψει το χαμένο έδαφος σε ματς αφού χρωστάει και άλλα τρία με Παναθηναϊκό, Μιλάνο και Βαλένθια. Αγωνιστικά δεν έχει προβλήματα αφού με τον κορονοϊό… ξέμπλεξε από τη στιγμή που κόλλησαν σχεδόν όλοι οι παίκτες της ομάδας τον προηγούμενο μήνα, όταν και χάθηκαν προπονήσεις λόγω της υποχρεωτικής καραντίνας.

Εκτίμηση: Περιμένω κλειστό παιχνίδι, με έμφαση στις άμυνες, που θα το πάρουν οι σουτέρ. Ένας από αυτούς είναι ο Άλεκ Πίτερς της Μπασκόνια που μετράει τρία σερί ματς με 2, 4 και 4 εύστοχα τρίποντα αντίστοιχα οπότε το over 1.5 αξίζει ως ειδικό στοίχημα.

Διαβάστε όλες τις αναλύσεις για τo πρωτάθλημα της Euroleague στο Foxbet


Πηγή