Νόρα Δράκου για lockdown και πρωταθλητισμό: «Η λύση δεν είναι να μείνουμε σπίτι μας»

Στο trifilara.gr και την Αγγελική Καλκάνη μίλησε η Πατρινή πρωταθλήτρια κολύμβησης Νόρα Δράκου.

Η πρωταθλήτρια του ΠΑΟ αναφέρθηκε στην εμπειρία της στο ISL της Βουδαπέστης και τα δυο πανελλήνια ρεκόρ που κατέρριψε εκεί, ενώ στάθηκε και στη νέα καραντίνα στον αθλητισμό τονίζοντας:

«Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε ένα καθολικό Lockdown. Θέλω πάρα πολύ να παραμείνω αισιόδοξη αλλά δεν μπορώ. Στόχος μου ήταν και είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκυο.

Δεν είναι ότι θα χάσω την προετοιμασία μου κάτι που σίγουρα είναι τραγικό είναι ότι η ψυχική μου υγεία θα κλονιστεί τα σχέδια μου θα ανατραπούν και θα είμαι πάντα ένα βήμα πίσω από τον χρόνο που τρέχει και δυστυχώς δεν μας περιμένει.

Πρέπει να μείνουμε αισιόδοξοι, ζούμε στο μέσο μιας πανδημίας και αυτό από μόνο του είναι πολύ σοβαρό αλλά η λύση δεν είναι να μείνουμε σπίτι μας περιμένοντας ένα εμβόλιο και πότε θα τελειώσει η πανδημία».

Πρόσθεσε επίσης: "Σε συνέχεια με τα παραπάνω το ότι σταματάνε τα ερασιτεχνικά και ότι μένει τόσος κόσμος χωρίς δουλειά για άλλη μια φορά και οι αθλητές εκτός προπονήσεων για άλλη μια φορά είναι από μόνο του πολύ άσχημο.

Δεν είναι λύση να μείνουμε στο σπίτι μας. Τα σωματεία θα αδυνατούν να μας πληρώσουν, θα αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους θα αδυνατούν να πληρώσουν τους προπονητές μας.

Οι αθλητές τώρα δεν μπορούν να μείνουν για άλλη μια φορά εκτός. Πρέπει να κρατήσουμε την ρουτίνα μας. Με μεγάλη προσοχή με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα αλλά η ρουτίνα να μείνει".


Πηγή