Πανεπιστήμιο Πατρών: Συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με φορείς για ζητήματα του εκπαιδευτικού ιδρύματος

Εβδομάδα συναντήσεων και τηλεδιασκέψεων με γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων επί ουσιαστικών θεμάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών, είχαν οι Πρυτανικές Αρχές με την Περιφέρεια και το Δήμο.

Παράλληλα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, συμμετείχε στις συνεδριάσεις των Τμημάτων Ιατρικής, Φυσικής, Μαθηματικών και Φιλολογίας, στις οποίες ενημερώθηκε επί των θεμάτων που απασχολούν τα εν λόγω Τμήματα και αντιστοίχως ενημέρωσε για τα θέματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών και τέλος συναντήθηκε με τους Διευθυντές Ινστιτούτων των ΠΕΚ.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο και τον Βοηθό Περιφερειάρχη για θέματα Νέας Γενιάς, Νίκο Κατσουγκράκη. Στη συνάντηση πέραν του Πρυτάνεως Καθηγητή Χ. Μπούρα, συμμετείχαν οι Αντιπρυτάνεις Καθηγητές: Διονύσης Μαντζαβίνος Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Μάρκος Μαραγκός Φοιτητικής Μέριμνας, Παναγιώτης Δημόπουλος Έρευνας και Ανάπτυξης και οι Γενικοί Διευθυντές κ.κ. Χ. Ροδόπουλος (Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων/Οικονομικών Υπηρεσιών και Φοιτητικής Μέριμνας και Α. Χατζόπουλος (Τεχνικών Υπηρεσιών Προγραμματισμού και Δικτύων).

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις εξέθεσαν στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα υποστελέχωσης σε βαθμό αδυναμίας λειτουργίας κάποιων Τμημάτων και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, αφού άκουσε με προσοχή τα προβλήματα, πρότεινε ουσιαστική συνεργασία του Πανεπιστημίου με την ΠΔΕ και τους αυτοδιοικητικούς φορείς, στην κατεύθυνση ισχυροποίησης και ανάπτυξης του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος. Ο ίδιος αναφέρθηκε, στους τρόπους με τους οποίους η ΠΔΕ συνδράμει στην λειτουργία του Πανεπιστημίου, αναφερόμενος στους πόρους και στα έργα που διατίθενται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020, αλλά και στις θεσμικές συνεργασίες των δύο πλευρών, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του προγραμματισμού για την επόμενη περίοδο.

Τέλος ο κ. Φαρμάκης, προσκάλεσε τον Πρύτανη να μετέχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου προτίθεται, όπως επεσήμανε να φέρει ως θέμα το μέλλον του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνάρτηση με την τοπική κοινωνία, με τη συμμετοχή και παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Ο Πρύτανης αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Συνάντηση Πρυτανικών Αρχών με Διευθυντές Ινστιτούτων ΠΕΚ
Στις 17/11/20 πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του Πρύτανη κ. Χ. Μπούρα με τους Διευθυντές Ινστιτούτων Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων (ΠΕΚ). Στη συνάντηση συμμετείχαν, πέραν του Πρύτανη, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Π. Δημόπουλος και οι Διευθυντές Ινστιτούτων των ΠΕΚ κ.κ. Σ. Τσιτσιρίδης, Καθηγητής Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Α. Δήμας, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Α. Ζεληλίδης, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας, Γ. Αγγελόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών, Θ. Τσέλιος, Καθηγητής Τμήματος Χημείας, Κ. Κουτσικόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας, Ζ. Λυγερού, Καθηγήτρια Τμήματος Ιατρικής, Γ. Σπυρούλιας, Καθηγητής Τμήματος Φαρμακευτικής και Α. Σπυριδωνίδης, Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των ΠΕΚ του Ιδρύματος.


Πηγή