Πάτρα: Επί τάπητος θέματα του Πανεπιστημίου σε τηλεδιάσκεψη με τον Δήμο

Τη Τετάρτη 18/11 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Πρυτανικών Αρχών με το Δήμο Πατρέων, μετά από σχετική επιστολή που είχε αποστείλει στις 20/9 το Πανεπιστήμιο Πατρών στο Δήμο Πατρέων.

Στην τηλεδιάσκεψη από το Δήμο Πατρέων συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κ. Πελετιδης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Ασπράγγαθος και Τ. Πετρόπουλος, ενώ από το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχαν πέραν του Πρυτάνεως Χ. Μπούρα και των Αντιπρυτάνεων Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Καθηγητού Δ. Μαντζαβίνου και Έρευνας και Ανάπτυξης Καθηγητού Π. Δημόπουλου, η Νομική Σύμβουλος κ. Κ. Αυγέρη, ο Αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος κ. Δ. Κατριμπούζας και οι Γενικοί Διευθυντές κ.κ. Χ. Ροδόπουλος (Γενική Διεύθυνση Ακαδημαϊκών & Διοικητικών Υποθέσεων /Οικονομικών Υπηρεσιών και Φοιτητικής Μέριμνας και ο Α. Χαντζόπουλος (Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Προγραμματισμού και Δικτύων).

Από τη πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών ετέθησαν τα ακόλουθα θέματα:
1) Παραχώρησης στο Δήμο Πατρέων του Δημοτικού Πειραματικού Σχολείου και του Βρεφονηπιακού Σταθμού
2) Ανάληψη από το Δήμο της συντήρησης και αποκατάστασης των δρόμων περιμετρικά των σχολείων στη Μαγούλα
3) Το θέμα του παράνομου οικισμού Ρομά στο Χάραδρο
4) Ανάληψη ευθύνης και λύσης από το Δήμο των αδεσπότων που ευρίσκονται εντός της Πανεπιστημιούπολης καθώς στο ΠΓΝΠ
5) Παραχώρησης από το Πανεπιστήμιο, χώρων για τη κατασκευή από το Δήμο Πατρέων δρόμου από τη γέφυρα Σέλεμνου στο Κ. Καστρίτσι μέχρι το ΕΚΑΒ.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας, αφού πρόκειται για φορείς του δημοσίου που υπηρετούν τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Τα τελευταία χρόνια έγιναν δραστικές περικοπές στην χρηματοδότηση τόσο στους Δήμους όσο και στα Πανεπιστήμια καθώς και μείωση του προσωπικού. Διεκδικούμε την αύξηση της χρηματοδότησης και την πρόσληψη προσωπικού ώστε ο Δήμος μας να μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγάλο εύρος των αρμοδιοτήτων του για να εξυπηρετήσει τους δημότες. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το Πανεπιστήμιο.

Όσον αφορά στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος συμφωνηθήκαν τα παρακάτω:

  • Να ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραχώρησης του συγκροτήματος Προτύπων Πειραματικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών «Ε. Παπανούτσος» και του βρεφονηπιακού σταθμού στο Δήμο, αφού λυθούν οι τεχνικές και νομικές εκκρεμότητες, σε τεχνική συνάντηση που θα γίνει άμεσα. Από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα ανακατασκευαστούν-επιδιορθωθούν οι δρόμοι του σχολικού συγκροτήματος.
  • Ο Δήμος αναλαμβάνει την κατασκευή της οδού σύνδεσης της γέφυρας Σελέμνου με την οδό Ιπποκράτους, όπως συμφωνήθηκε και με την διοίκηση του Νοσοκομείου και εκπροσώπους των φορέων του Κάτω Καστριτσίου.
  • Όσον αφορά στις οδούς Ιπποκράτους και Παπανδρέου, ο Δήμος θα επικοινωνήσει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να εξετασθεί ποιός φορέας έχει την ευθύνη για την συντήρησή τους.


Πηγή