Πάτρα: Φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλολογίας – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πάτρας σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:

"Σήμερα 17/11/2020 είναι μια μέρα διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες που έχουμε ζήσει . Η πανδημία που βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα ίσως και να αρκούσε για την διαφοροποίηση αυτή. Καθοριστικός παράγοντας όμως των ημερών είναι το κρεσέντο αυταρχισμού της κυβέρνησης η οποία με νύχια και με δόντια προσπάθησε με κάθε τρόπο να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα .

Τις τελευταίες μέρες ΜΑΤ, ασφάλεια και λοιπές δυνάμεις καταστολής πλημμυρίζουν τους δρόμους όλων των πόλεων διεξαγοντας βίαιες επιθέσεις σε λαό και νεολαία με μόνο σκοπό την εμπέδωση του δόγματος νόμος και τάξη, την κανονικοποίηση της σιγής νεκροταφείου και της τυφλής υποταγής στις κυβερνητικές εντολές . Με αυτόν τον τρόπο αμέτρητοι αγωνιστές έχουν συλληφθεί ενώ ακόμα περισσότεροι έχουν υποστεί επιθέσεις με σκοπό την τρομοκράτηση τους. Συγκεκριμένα στην Πάτρα, μια πόλη που ο λαός έχει δείξει εδώ και καιρό και συνεχίζει να δείχνει με κάθε τρόπο τα αγωνιστικά αντανακλαστικά του και την απειθαρχία στα κυβερνητικά μέτρα εδώ και μέρες ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο .

Η αστυνομία κάνει εφόδους σε χώρους αλληλεγγύης, αγωνιστές αλλά και σε τυχαίους περαστικούς στον δρόμο . Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησαν να επικυρώσουν ότι "Πολυτεχνείο δεν θα γίνει φέτος". Οι φοιτητικοί σύλλογοι όμως είχαν πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση για την διοργάνωση κινητοποίησης την ημέρα αυτή. Αυτό δεν έγινε ούτε γιατί θεωρούμε πως ο κορονοιος είναι μια απάτη ούτε γιατί αγνοούμε τον κίνδυνο της πανδημίας. Αντιθέτως μάλιστα θεωρούμε πως το να κινητοποιηθουμε διεκδικώντας ψωμί υγεία παιδεία και ελευθερία είναι μονόδρομος. Είναι μονόδρομος καθώς εκτός από τον ιό αντιμετωπίζουμε και την δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης που με πρόφαση την πανδημία προσλαμβάνει μπάτσους και τους εξοπλίζει ενώ παράλληλα δεν παίρνει ούτε μισό μέτρο ουσιαστικής ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ. Απέναντι σε όλο αυτό εμείς πήραμε ξεκάθαρη στάση .

Οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν την κινητοποίηση τους μπροστά από το μνημείο του δολοφονημένου αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα . Το σημείο αυτό καθώς και το ίδιο το πρόσωπο του Νίκου Τεμπονέρα για την πόλη μας σηματοδοτεί τα "σύγχρονα πολυτεχνεία" , την ανυπακοή στην κανονικότητα που μας επιβάλλουν , τον συνεχή ανυποχώρητο αγώνα ακόμα και όταν γύρω φαίνεται μόνο το σκοτάδι . Σήμερα ημέρα μνήμης και αγώνα, τιμήσαμε τη θυσία του.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν το απαραίτητο ηχηρό παρόν όπως και έπρεπε με αυστηρά τηρούμενα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας . Σε αντίθεση με τα λεγόμενα της κυβέρνησης η κινητοποίηση σήμερα υγειονομικά ήταν ασφαλέστερη από τους χώρους εργασίας και τα ΜΜΜ που στοιβάζονται άνθρωποι και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα .

Ο αγώνας μας ήταν είναι και θα είναι ανυποχώρητος διεκδικώντας υγεία για όλο τον λαό παιδεία ψωμί και ελευθερία"


Πηγή