Πάτρα: Πόση άλλη καραντίνα αντέχουμε; – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας συνεχίζονται στην Πάτρα και την Αχαΐα, όμως από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας αυτό που προκύπτει είναι ότι μάλλον δεν μπορούμε να κρατηθούμε σε ρυθμούς καραντίνας και να μείνουμε άλλο μέσα στο σπίτι.

Έχουμε μπει στην τρίτη εβδομάδα της καραντίνας, ο κόσμος δείχνει να είναι κουρασμένος από όλη αυτή την κατάσταση και προσπαθεί να ξεφύγει από το ψυχολογικό βάρος των συνεπειών της, βγαίνοντας έξω από το σπίτι και κάνοντας βόλτες για να χαλαρώσει, σε πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους.

Όμως τα πρόστιμα που έχουν πέσει από την αστυνομία στη δεύτερη εβδομάδα της καραντίνας παρουσιάζουν μία αυξητική τάση, παρόλο που το σύνολο του πληθυσμού, κάνει προσπάθεια για να τηρήσει τα μέτρα, γεγονός που φαίνεται από το ότι ο αριθμός των προστίμων σε σύγκριση με τον αριθμό των ελέγχων, είναι μικρός.

Ωστόσο, ο κόσμος βγαίνει από το σπίτι του και αυτό φαίνεται καθημερινά από την μικρή έστω κίνηση που υπάρχει στους δρόμους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Δευτέρα στις 16 Νοεμβρίου έως και την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας έγιναν συνολικά 5.357 έλεγχοι.

Στους έλεγχους αυτούς έπεσαν 263 πρόστιμα των 300 ευρώ, εκ των οποίων τα 172 ήταν για άσκοπη μετακίνηση. Το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της αστυνομίας, βεβαιώθηκαν 64 παραβάσεις για τη μη χρήση μάσκας, από πεζούς και επιβάτες οχημάτων.

Αντίθετα, την πρώτη εβδομάδα της καραντίνας (από τις 7 έως τις 16 Νοεμβρίου) είχαμε περισσότερα πρόστιμα στο σύνολο, φτάνοντας τα 342, όμως τα 149 από αυτά αφορούσαν άσκοπες μετακινήσεις και νυχτοπερπατήματα, ενώ 85 είχαν να κάνουν με πεζούς, πελάτες καταστημάτων και επιβάτες οχημάτων που δεν φορούσαν την προστατευτική μάσκα.

Μένει να δούμε τι θα δείξουν τα αποτελέσματα της τρίτης εβδομάδας, καθώς σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις δεν θα είναι η τελευταία αυτής της κατάστασης που έχει προκύψει και θα έχουμε τουλάχιστον μία ακόμα, με το lockdown να παίρνει παράταση.


Πηγή