Πύργος: Τεστ… drive throw για τον κορωνοϊό τη Δευτέρα

Στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου “Λέτρινα” βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, εκεί όπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Τροχαία διεξήγαγαν τη δράση Drive throw. Μια νέα δράση όπου πραγματοποιούνται rapid tests για τον covid 19 σε διερχόμενους οδηγούς ΙΧ.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, αφού υπεβλήθη και ο ίδιος σε τεστ για τον κορονοϊό, δήλωσε για την συγκεκριμένη δράση:

“Είναι μια σημαντική μέθοδος προσέγγισης και νομίζω ότι συμβάλλει περισσότερο στον περιορισμό της διασποράς του ιού, καθώς αυτός είναι και ο στόχος. Δυστυχώς έχουμε έναν ακήρυχτο υγειονομικό πόλεμο και οφείλουμε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Το μήνυμα που στέλνουμε από εδώ σήμερα είναι “να αφιερώσουμε μισό λεπτό από τη ζωή μας”, τόσο όσο διαρκεί η εξέταση.

Έχουμε χρέος ως πολιτεία να είμαστε δίπλα στον πολίτη. Να “κατέβουμε” στην καθημερινότητα, να ψάξουμε παντού και να περιορίσουμε αυτό τον φονικό ιό γιατί έχει μια πολύ ιδιαίτερη συμπεριφορά. Μεταδίδεται πολύ γρήγορα και το πρόβλημα το έχουν οι υποδομές μας – οι οποίες δεν έχουν αναπτυχθεί σωστά αλλά και να είχαν αναπτυχθεί, δεν θα επαρκούσαν. Το μεγάλο ζήτημα είναι να μην πεθάνει κόσμος στους δρόμους, χωρίς να του παράσχουμε βοήθεια.

Πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα και να προσέχουμε γιατί είμαστε όλοι υποψήφια θύματα αυτού του πανούργου ιού”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με την ιδιότητα του υγειονομικού, ο κ. Αντωνοπούλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εικόνα στην περιοχή μας σχετικά με τα κρούσματα και τη διασπορά του ιού είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή που δείχνουν τα νούμερα. “Η αίσθηση που έχω είναι ότι η πραγματικότητα είναι παραπάνω από τους αριθμούς και ποσοτικά και ποιοτικά, γιατί και πολύς κόσμος δεν μπαίνει στην ελάχιστη κίνηση να κάνει μια εξέταση, αλλά και κάθε μέρα βγαίνουν καινούργιες εστίες. Δεν μπορεί λοιπόν όλο αυτό να αποτυπώνεται μόνο με 9-10 περιστατικά. Υπάρχει θέμα και δεν πρέπει να το απλοποιούμε. Θεωρώ ότι είναι δυσανάλογα μικρότερα τα νούμερα από την πραγματικότητα του προβλήματος και αυτό ας το λάβουμε υπ όψιν μας. Να μην είμαστε χαλαροί. Οι αριθμοί είναι καλοί αλλά δεν νομίζω ότι αυτή είναι η αποτύπωση”.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    24 Νοεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία