«Βάσανο» για το Πανεπιστήμιο Πατρών ο καταυλισμός των Ρομά στην κοίτη του Χαράδρου

Σωρεία κλοπών έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, κυρίως από τους διαμένοντες στον καταυλισμό του Ρομά στην όχθη του Χαράδρου.

Ένα ακόμα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη, όταν εντοπίστηκαν από φύλακες του Πανεπιστημίου Πατρών, τρία άτομα Ρομά εκ των οποίων ένα ανήλικο κορίτσι, να αφαιρούν καλώδια ηλεκτροφωτισμού.

Μάλιστα, οι άλλοι δύο Ρομά είχαν βάλει το κοριτσάκι να κόψει τα σύρματα, με τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας να είναι μεγάλος. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψή τους, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Εις βάρος τους υπεβλήθη μήνυση από την πρυτανική αρχή. Δεν ήταν το πρώτο παρόμοιο περιστατικό που συνέβη τους τελευταίους μήνες στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Αντίθετα τα περιστατικά είναι αλλεπάλληλα και το Πανεπιστήμιο Πατρών σε μία προσπάθεια να πάψει το φαινόμενο αυτό, έχει σηκώσει από το αρχείο του τον φάκελο με τις κλοπές των τελευταίων έξι μηνών προκειμένου να προχωρήσει σε μηνύσεις και να διαφυλάξει την περιουσία του.

Θυμίζουμε ότι ο καταυλισμός στην κοίτη του Χαράδρου, δίπλα σχεδόν από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο και ο πληθυσμός του αυξάνεται συνεχώς.


Πηγή