Αχαΐα: Δύμη και Ωλενία παίρνουν νερό από το φράγμα του Πείρου

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς μετά την ενημέρωση που είχε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τις προοπτικές ύδρευσης του Δήμου από τα νερά του φράγματος Πείρου-Παραπείρου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση στις αρχές του επόμενου έτους θα είναι δυνατή η ύδρευση από το φράγμα, η ύδρευση των εξής κοινοτήτων: Άνω Αχαΐα, Κάτω Αχαΐα, Αγιοβλασίτικα, Άνω Αλισσός, Κάτω Αλισσός, Νιφορέικα, Άγιος Νικόλαος Κράλη, Άγιος Στέφανος, Άνω Σουδενέικα, Αχαϊκό, Λουσικά, Μιτόπολη, Φλόκα, Χαϊκάλι, Μαζαράκι ενώ σε δεύτερη φάση θα υδροδοτηθούν το Ελαιοχώρι, το Πετροχώρι, η Φώσταινα, τα Καραιϊκα, ο Κρίνος, το Λιμνοχώρι, ο Μύρτος, τα Σαγαίικα, το Φράγκα, ο Άραξος και η Λακκόπετρα.

«Ήταν μια προεκλογική μας δέσμευση και μια επίμονη προσπάθεια. Παρακολουθήσαμε συστηματικά την εξέλιξη του έργου σε επίπεδο υπηρεσιών, Περιφέρειας και Υπουργείου, πιέζοντας για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωσή του που θα δώσει μόνιμη λύση στην ύδρευση μεγάλου μέρους του Δήμου μας» τόνισε ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Μετά από σκληρές προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Περιφερειάρχη και των υπηρεσιών φαίνεται ότι δρομολογείται επιτέλους η αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Αχαΐα. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από το νέο χρόνο θα υδροδοτούνται από το φράγμα Πείρου – Παραπείρου οι Δημοτικές Ενότητες Ωλενίας και Δύμης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την εξέλιξη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προσωπικά τον κ. Φαρμάκη, την προϊσταμένη της αρμόδιας υπηρεσίας κ. Χάραρη και τους συνεργάτες της».


Πηγή