Ανδρέας Τσώλης: «H νέα χρονιά να σημάνει το τέλος της πανδημίας και η ζωή μας να επανέλθει στην κανονικότητα»

«Με την έλευση του νέου έτους δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε η νέα χρονιά να σημάνει το τέλος της πανδημίας και η ζωή μας να επανέλθει στην κανονικότητα» αναφέρει στις ευχές του ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέας Τσώλης.

Το μήνυμα του αναλυτικά:

«Συμπολίτες

Έχουμε συμπληρώσει σχεδόν ένα χρόνο από την εμφάνιση του COVID-19 που παρά την αρχικό του χωροταξικό προσδιορισμό πήρε αμέσως την μορφή Πανδημίας.

Αναπόφευκτα έφτασε και στην Ελλάδα με αποτέλεσμα την άμεση λήψη περιοριστικών μέτρων στον πληθυσμό με την μορφή «καραντίνας» τα οποία απέδωσαν καρπούς με τον περιορισμό της διασποράς και τα χαμηλά επιδημιολογικά δεδομένα.

Δυστυχώς με την λήξη των περιοριστικών μέτρων και το τέλος του καλοκαιριού, ο COVID-19 επανήλθε με πολύ χειρότερα επιδημιολογικά δεδομένα και σε αριθμό αλλά και σε επίπεδο ηλικιακής διαστρωμάτωσης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να νοσήσουν πολλοί συμπολίτες μας και αρκετοί από αυτούς να αφήσουν την τελευταία τους πνοή είτε στους θαλάμους COVID είτε στους θαλάμους των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ) .

Ανάμεσα σε αυτούς που νόσησαν ήταν οι Ιατροί και νοσηλευτές που έδιναν και δίνουν την μάχη προκειμένω να περιθάλψουν όλους αυτούς που χρειάστηκαν νοσηλεία βάζοντας σε κίνδυνο την δίκη τους υγεία .

Δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε την βαθιά μας θλίψη για αυτούς που έφυγαν και τις ευχαριστίες μας και ευγνωμοσύνη μας για όλους αυτούς που έδωσαν και δίνουν την μάχη για να κρατηθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όρθιο και να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Με την παρασκευή και την διάθεση των εμβολίων η ανθρωπότητα απέκτησε την ελπίδα όχι μόνο για την αντιμετώπιση της νόσου αλλά πολύ περισσότερο για την αντιμετώπιση της διασποράς .

Όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εμβολιαστεί τόσο περισσότερο η ελπίδα για την καταπολέμηση αν όχι για την εκμηδένιση της πανδημίας είναι εφικτή.

Ίσως με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις να σημάνει και το τέλος της πανδημίας.

Με την έλευση του νέου έτους δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε η νέα χρονιά να σημάνει το τέλος της πανδημίας και η ζωή μας να επανέλθει στην κανονικότητα.

Ας ήταν τα τελευταία Χριστούγεννα και η τελευταία Πρωτοχρονιά που διαβιώσαμε υπό το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων.

Χρόνια πολλά, ευτυχές και ελπιδοφόρο το νέο έτος για όλους μας

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ Στ. ΤΣΩΛΗΣ»