Covid-Free τα Καλάβρυτα: Αρνητικά και τα νέα Rapid Test στο κέντρο της πόλης

Άλλα, σύμφωνα με το Καλάβρυτα NET είναι και τα 50 νέα rapid tests πραγματοποίησε την τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 στο “Πέτρινο”, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, η ομάδα του επικεφαλής της επιδημιολογικής επιτήρησης του Δήμου Θεόδωρου Νασιώτη.

«To πρόγραμμα με τους επαναλαμβανόμενους ελέγχους, rapid αλλά και μοριακά test, έχει ξεκινήσει από τις αρχές Οκτωβρίου και προγραμματίζεται να συνεχιστεί και μέσα στις γιορτές καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Κινηθήκαμε έγκαιρα, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια, Νοσοκομείο και Ιατρικούς Συλλόγου, με αποτέλεσμα μέσα στο 2o lockdown να έχουμε ένα ποσοστό επιτήρησης που ξεπερνά το 40% των κατοίκων του Δήμου. Στόχος μας, στα πλαίσια των περιοδικών ελέγχων σε όλες τις δημοτικές ενότητες και οικισμούς, είναι να ελεγθούν μέσα στο χειμώνα όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της πρώην επαρχίας» αναφέρει στην Πρωινή "Γνώμη" των Πατρών, στο ένθετο Οδοντωτός Χελμός της Τρίτης 22/12/2020 ο Θεόδωρος Νασιώτης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τους ελέγχους που έγιναν τα προηγούμενα24ωρα σε οικισμούς των Καλαβρύτων προσήλθαν και μόνιμοι κάτοικοι άλλων δήμων όπως της Αιγιάλειας. «Ο Δήμος Καλαβρύτων πρωτοπορεί σε θέματα δημόσιας φροντίδας υγείας και πρόληψης διότι οι κάτοικοι αφενός στην πλειοψηφία τους είναι μεγάλης ηλικίας και δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε δημόσιες δομές υγείας και αφετέρου είναι δήμος τουριστικός και επισκέψιμος. Το επιδημιολογικό φορτίο είναι χαμηλό και σε αυτό το γεγονός οφείλεται στο ότι δεν εφησυχάζουμε ακόμη και όταν τα test βγαίνουν αρνητικά και τηρούμε αυστηρά τα πρωτόκολλα στις περιπτώσεις θετικών ακόμη και στην υποψία» τονίζει ο κ.Νασιώτης.

@ Θετικά rapid test, σε 4 από τις 50 περιπτώσεις που ελέγχθηκαν, εντοπίστηκαν πρόσφατα σε ελέγχους που έγιναν σε Δροσάτο, Πετσάκους και Πλατανιώτισσα. Αλλα 59 rapid test έκανε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η ομάδα του κ.Νασιώτη σε Κρυονέρι, Μάνεσι και Βλασία, χωρίς να βρεθεί κανένα θετικό. Στο Κρυονέρι, σε σύνολο 31 περίπου μόνιμων κατοίκων, προσήλθαν 17.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    25 Δεκεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία