Εφύρα Ηλείας: Αγώνας δρόμου να αποκατασταθεί η μεγάλη ζημιά στο πολυϊατρείο

Αγώνα δρόμου προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές χιλιάδων ευρώ στις εγκαταστάσεις και τον πανάκριβο εξοπλισμό του Περιφερειακού Πολυϊατρείου της Εφύρας του Δήμου Ηλιδος δίνουν οι τοπικές αρχές και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στον εξωτερικό χώρο του γραφείου ιατρών, πέρασε γρήγορα στο εσωτερικό του πολυϊατρείου και επεκτάθηκε σε χώρους εξετάσεων και εργαστήρια. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία προχώρησε σε άμεση κατάσβεση όμως η ζημιά στον ευαίσθητο εξοπλισμό είχε ήδη συντελεστεί ενώ κατεστράφησαν και υποδομές, δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ρεύματος.

«Μετά την κατάσβεση της φωτιάς επικοινώνησα άμεσα τόσο με τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου Ευάγγελο Δημητρόπουλο αλλά και τον αναπλ. Διοικητή της 6ης Υ.Πε. Ιωάννη Νικόπουλο. Η ανταπόκρισή τους ήταν άμεση και μετά την εσωτερική συνεννόηση, ενημερωθήκαμε ότι την Παρασκευή θα ξεκινήσει το έργο του καθαρισμού και αποκατάστασης του κτιρίου. Ελπίζουμε ότι το ιατρείο θα μπορέσει να δεχθεί άμεσα, από την ερχόμενη Δευτέρα και πάλι ασθενείς ενώ σύντομα θα είναι σε θέση να ξεκινήσει και εργαστηριακές εξετάσεις καθώς θα προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών στον εξοπλισμό του» αναφέρει στο PatraiNews ο πρώην αντιδήμαρχος Πηνείας και δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας Κώστας Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά ξεκίνησε από έναν εξαεριστήρα και επεκτάθηκε στο εσωτερικό του ιατρείου. Την στιγμή που ξέσπασαν οι φλόγες στο εσωτερικό, μέσα στο ιατρείο, στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ξεκουραζόταν ο Αγροτικός Ιατρός ο οποίος είχε, ευτυχώς, κλείσει την εσωτερική πόρτα. Σε αντίθετη περίπτωση υπήρξε ο κίνδυνος να χάσει τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις θα ήταν άμεσος…

«Με την συνδρομή του ανακριτικού της Π.Υ. θα πρέπει να εξεταστούν το πως πήρε φωτιά ο αγωγός εξωτερικά και γιατί δεν λειτούργησε η πυρασφάλεια.

Η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη και το ιατρείο παρότι είναι νεόδμητο, χρειάζεται πλέον τις ανάλογες επισκευές για να ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του για την εξυπηρέτηση των πολιτών από οικισμούς που έχει υπό την εποπτεία του, σύμφωνα με τον κ.Αναγνωστόπουλο.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    1 Δεκεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία