Πάτρα: Κρούσμα κορονοϊού στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

Με αφορμή τη θετική διάγνωση στο τεστ κορονοϊού ενός εργαζομένου μας στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ,στην οδό Κανελλοπούλου, ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ενημερώνει ότι τίθεται προληπτικά η δομή σε αναστολή λειτουργίας για δύο (2) εβδομάδες, κατόπιν συστάσεων του ΕΟΔΥ.

Με αυτό το γεγονός αναδεικνύεται, για άλλη μια φορά, η αναγκαιότητα πραγματοποίησης συχνών επαναλαμβανόμενων τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες δομές, όπως η συγκεκριμένη.

Ο ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε ότι μπορεί να καλύψει την δομή κάνοντας τεστ δύο (2) φορές το μήνα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που θα μπορούσε να την καλύψει άλλες δύο (2) φορές τον μήνα,συνεπικουρώντας τον ΕΟΔΥ, αφού είχε ανάλογη σύμβαση με ιδιώτες, δεν το έκανε μέχρι τώρα.

Το Υπουργείο Εργασίας στο οποίο απευθυνθήκαμε για να μας εξασφαλίσει την πραγματοποίηση των τεστ, δεν μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει.

Ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας ή άλλο αρμόδιο, αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να αναλάβουν ακόμη και τώρα τις ευθύνες τους.

Μάλιστα η ανησυχία όλων γίνεται μεγαλύτερη καθώς ο εργαζόμενος φέρεται να έχει έλθει σε επαφή με πολλούς από τους φιλοξενούμενους της δομής.

Σημειώνεται πως προ ημερών ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και συνεργάτιδα της βουλευτού Σίας Αναγνωστοπου΄λου είχαν επισκεφθεί το κέντρο και σε ανακοίνωση που εξεδωσαν είχαν επισημάνει την έλλειψη τεστ για κορονοϊό στη Δομή.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    5 Δεκεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία