ΠΟΕΔΗΝ: Ένας γιατρός για ασθενείς Covid στο νοσοκομείο Καρπενησίου, καμία ΜΕΘ

Το νοσοκομείο Καρπενησίου λειτουργεί χωρίς μοριακό αναλυτή, χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και με μόλις έναν γιατρό για τα περιστατικά κορωνοϊού σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τα περιφερειακά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες όσον αφορά στην αντιμετώπιση περιστατικών Covid-19 και παραθέτει τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Καρπενησίου.

«Το νοσοκομείο Καρπενησίου αυτήν τη στιγμή νοσηλεύει 14 ασθενείς με κορωνοϊό. Τους ασθενείς τους παρακολουθεί ένας γιατρός παθολόγος, νυχθημερόν, εδώ και 10 ημέρες. Στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας ακόμη παθολόγος, ο οποίος αρρώστησε από κορωνοϊό και λείπει. Λείπει, δε και ο μοναδικός πνευμονολόγος, που επίσης κόλλησε κορωνοϊό. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ. Πριν από λίγες ημέρες, 2 κλίνες εξοπλίστηκαν μέσω δωρεών», τονίζει και συνεχίζει:

«Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου δεν λειτουργεί, επειδή δεν υπάρχουν εντατικολόγοι γιατροί και εξειδικευμένο προσωπικό».

«Μέχρι τώρα, διασωληνώθηκαν 5 περιστατικά Covid-19 και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μακρινών αποστάσεων, με μεγάλη ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα, διακομίστηκαν σε Πάτρα, Κόρινθο, Αγρίνιο, Λαμία και Χαλκίδα», συμπληρώνει και καταλήγει:

«Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει στο νοσοκομείο. Τα δείγματα στέλνονται Αθήνα και αργούν. Τα ύποπτα κρούσματα διεκπεραιώνονται με rapid test. Είναι επικίνδυνο, καθώς τα συγκεκριμένα τεστ “ξεγελούν”».