ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ | ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΑΡΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ

Αξιότιμοι συνάδελφοι ,

Αν και θεωρώ ότι για το συμφέρον του τόπου μας τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να επιλύονται στην αίθουσα συνεδριάσεων, εν τούτοις είμαστε υποχρεωμένοι λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας η λειτουργία αυτή να γίνεται με διαδικτυακά μέσα και με όποια προβλήματα στην επικοινωνία αυτό συνεπάγεται.

Εν τούτοις θα αντικρούσω τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του κ. Αρμένη και της παράταξής του.

Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της εν λόγω παράταξης δεν έχουν μελετήσει ή κατανοήσει τον κανονισμό, ο οποίος καταρτίστηκε και εισήχθη στο δημοτικό μας συμβούλιο επί προεδρίας Γεωργίου Αρμένη(9/3/2011 με την υπ αριθμ. 65/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ).

Στο άρθρο 4 του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο επικαλείστε περιγράφεται το πότε γίνεται η σύγκληση για Δημοτικό Συμβούλιο και όχι ο τρόπος διενέργειας πρότασης μομφής στο πρόσωπο του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου μέλους του προεδρείου.

Στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου δεν αναφέρεται πουθενά η πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του Προέδρου, όπως επίσης και δεν περιγράφεται ο τρόπος διεξαγωγής για τη διαδικασία αυτή και δεν προβλέπει μυστική ψηφοφορία .

Προς μεγάλη μου έκπληξη διάβασα στην επιστολή σας ότι προκαλώ το σώμα με τη στάση μου και την συμπεριφορά μου . Πρόκειται για μια πρωτοφανή, ανήθικη, συκοφαντική επίθεση προς το πρόσωπό μου .

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «επεμβάσεις-μελέτη για την επαναλειτουργία του ναυαγίου» εισηγητής ήταν ο Δήμαρχος με προτάσεις επίλυσης του θέματος οι οποίες σας εστάλησαν ηλεκτρονικά μαζί με την πρόσκληση για συνεδρίαση.

Μετά από πολύωρη συζήτηση τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση του Δημάρχου αφού ο ίδιος τεκμηρίωσε την εισήγησή του. Άμεσα ήρθαν νέες προτάσεις σε ψηφοφορία από άλλες παρατάξεις και χωρίς να έχει προηγηθεί η υποβολή τους εγγράφως (άρθρο 3- πριν από την έναρξη κάθε συνεδρίασης να κατατίθενται γραπτές δηλώσεις από κάθε παράταξη με τις οποίες να δηλώνονται και ειδικοί αγορητές για κάθε θέμα) που θα διαφώτιζαν τους Συμβούλους γύρω από το θέμα.

Η συνεδρίαση διεκόπη λόγω λήξης του χρόνου σύνδεσης από τη διαδικτυακή πλατφόρμα .

Η παρούσα δημοτική αρχή της οποίας είμαι μέλος, αγωνίζεται καθημερινά να επιλύσει θέματα για το συμφέρον του τόπου, αθόρυβα, χωρίς πομπώδη δελτία τύπου. Διέπεται από διαφάνεια και κάθε απόφαση είναι σύννομη και λαμβάνεται με μοναδικό κριτήριο το καλό του τόπου και των δημοτών. Δε θα μπούμε στη διαδικασία να εμπλακούμε σε ένα παιχνίδι συκοφαντίας και λασπολογίας. Έχουμε το έργο μας και την στήριξη των δημοτών μας να μιλούν για εμάς.

Σας υπενθυμίζω ότι οι συμπολίτες μας, μας τίμησαν με τη ψήφο τους ώστε να αποφασίζουμε για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο και όχι να επιδιδόμαστε σε προσωπικές κόντρες και αντιπαραθέσεις οι οποίες καθόλου δε μας τιμούν .

Τέλος για όσους αρέσκονται να αγορεύουν και να εξαπολύουν μύδρους εναντίον μου απλά το μόνο που έχω να δηλώσω σε ότι με αφορά είναι πως διατηρώντας στο ακέραιο την αξιοπρέπειά μου απαιτώ και τον σεβασμό από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Είναι στο χέρι όλων μας να προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε τον τρόπο που λειτουργεί το Δημοτικό μας Συμβούλιο και είμαι βέβαιος ότι η πλειοψηφία του το επιθυμεί.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Σταύρος Κακολύρης


Πηγή