Συνταξιούχος αστυνομικός σε σπείρα διαρρηκτών με… πλούσια δράση -ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύμφωνα με νεότερα από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αρχηγό έγκλειστο των φυλακών, ο οποίος είναι από το Αγρίνιο και ήδη εκτίει ποινή για κλοπές και ληστείες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες έχουν κάνει 7 ληστείες και 26 κλοπες – διαρρήξεις κυρίως στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Οι στόχοι τους ήταν κυρίως σπίτια ηλικιωμένων, τις περισσότερες φορές κάπως απόμακρα. "Επιτηρούσαν" τα σπίτια και όταν έφευγαν οι ιδιοκτήτες, έμπαιναν μέσα και "σήκωναν" ότι έβρισκαν μπροστά τους. Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις που έπεφταν πάνω στους ηλικιωμένους. Σε αυτές, τους απειλούσαν με πιστόλια ή μαχαίρια και με τη βία τους λήστευαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όφελος από τις κλοπές ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Μαζί με τον συνταξιούχο αστυνομικό, παρίσταναν τους αστυνομικούς και πήγαιναν στις αποθήκες που ζούσαν αλλοδαποί εργάτες για δήθεν ελέγχους. Όταν έμπαιναν στο εσωτερικό τους, τους απειλούσαν και τους έπαιρναν χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Έχουν κατασχεθεί αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Δέκα συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την Ασφάλεια Πατρών, η οποία "ξήλωσε" μεγάλη εγκληματική ομάδα η οποιά διέπρατε κλοπές και διαρρήξεις.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πέντε από τους δράστες είναι ρομά και πέντε ημεδαποί, ενώ μεταξύ των δραστών έχει συλληφθεί και ένας συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στην Ακαρνανία.

Οι δράστες, "χτυπούσαν" κυρίως ηλικιωμενους τους οποίους "ξάφριζαν", ενώ οι περισσότερες κλοπές έχουν γίνει στα όρια της Αιτωλίας.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    1 Δεκεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία