Αιγιάλεια: Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Με σκοπό την μέγιστη δυνατή προφύλαξη για την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα τέθηκαν σε εγρήγορση οι υπηρεσίες του δήμου Αιγιάλειας ενόψει της επανέναρξης των δια ζώσης μαθημάτων σήμερα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής σε συνάντηση εργασίας του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο επανεξετάστηκαν όλα τα ζητήματα και ο βαθμός ετοιμότητας, δεδομένων των ενεργειών που ήδη είχαν δρομολογηθεί και σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες προχωρούν οι εξής ενέργειες:

-Σε συνεργασία του κ.Τριανταφυλλόπουλου με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Ελευθεριώτη ενισχύθηκαν με προσωπικό καθαριότητας από τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα Δημοτικά Σχολεία, μέχρις ότου ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια, ώστε να υπάρχει αυξημένη μέριμνα στην καθαριότητα στα δημοτικά με την επαναλειτουργία τους.

-Ταυτόχρονα από την περ. Πέμπτη είχε ήδη ολοκληρωθεί η συμπλήρωση του φακέλου και όλα τα διαδικαστικά ζητήματα και απεστάλη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ΄. Ντίνο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ για την αύξηση των ωρών στις 34 εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων από 3ωρο σε 5ωρο ημερησίως. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου ώστε να ενισχυθούν όλες οι σχολικές μονάδες σε εργατοώρες στην καθαριότητα.

-Σε επικοινωνία που είχε ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ΄.Καρβέλη ενημερώθηκε πως όλα τα τεστ των εκπαιδευτικών της Αιγιάλειας ήταν αρνητικά κι ως εκ τούτου οι εκπαιδευτικοί μας προσέρχονται ανεπιφύλακτα στις τάξεις. Σημειώνεται ότι από την 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορωνοιό στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το πρωί του Σαββάτου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Σε επικοινωνία του αντιδημάρχου με τον Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ΄.Σταυρογιαννόπουλο συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες δεδομένου και του υψηλού ποσοστού συμμετοχής των εκπαιδευτικών μας στην διενέργεια των ελέγχων.

-Παράλληλα σε συνεργασία του αντιδημάρχου Παιδείας με την αντιδήμαρχο Διοικητικής Υποστήριξης κα Σταυροπούλου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν αντίστοιχα τεστ στο σύνολο των εμπλεκομένων με την διαδικασία λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ήτοι εργαζόμενες στην καθαριότητα, σχολικούς τροχονόμους, σχολικούς φύλακες ώστε να θωρακιστεί στο βαθμό του δυνατού η σχολική κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε έχουν δρομολογηθεί και όλες οι διαδικασίες για απολυμάνσεις, διανομή μασκών και όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

«Πρωταρχικό μας μέλημα παραμένει πάντα η διαφύλαξη της υγείας των παιδιών μας αλλά και όλων των εργαζομένων και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του δήμου μας εργάζονται αγόγγυστα προκειμένου να παρέχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στους συμπολίτες μας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ΄.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    11 Ιανουαρίου 2021

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία