Αντωνακόπουλος: Επιστολή για αποζημίωση παραγωγών μετά τις τελευταίες καταστροφές

Την έντονη ανάγκη άμεσης λήψης ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών και των παραγωγών, που υπέστησαν νέο πλήγμα τους από τα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, θέτει στο προσκήνιο ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Με το νέο αυτό οικονομικό πλήγμα να έρχεται να προστεθεί στην ευρύτερη οικονομική δυσπραγία που βιώνουν οι αγρότες και οι παραγωγοί, και λόγω της κατάστασης εξαιτίας του covid-19, ο κ. Αντωνακόπουλος απέστειλε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό καθώς και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ειδικότερα, το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 έντονη κακοκαιρία που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό πολύ μεγάλες βροχοπτώσεις προκάλεσε πλημμύρες σχεδόν στο σύνολο των περιοχών του δήμου Πύργου.

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί και τα βροχόμετρα στον νομό κατέγραψαν πολύ αυξημένα ποσοστά βροχής που είχαν ως επακόλουθο τα πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία παρουσιάστηκαν.

Είναι μεταξύ άλλων, ενδεικτικό ότι στην περιοχή της Ωλένης καταγράφηκαν 103 χιλιοστά και στην περιοχή του Πύργου καταγράφηκαν 90 χιλιοστά, ενώ συνολικά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σε εσπεριδοειδή (και κυρίως πορτοκαλιές), σε κηπευτικά προϊόντα, σε αμπέλια και σε ελιές.

Σημειωτέον ότι το νέο αυτό οικονομικό πλήγμα έρχεται να προστεθεί στην ευρύτερη οικονομική δυσπραγία που βιώνουν οι αγρότες κι οι παραγωγοί, και λόγω της κατάστασης εξαιτίας του covid-19, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι αφενός με τις πολύ μεγάλες επιπτώσεις της πανδημίας και αφετέρου των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η ενίσχυσή τους κρίνεται επιβεβλημένη.

Είναι ζήτημα επιβίωσης τους και χρειάζεται η άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματός τους».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    8 Ιανουαρίου 2021

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία