Δήμαρχος Αιγιάλειας: “Όχι στην υποβάθμιση, ναι στην επάρκεια προσωπικού στο Νοσοκομείο Αιγίου”

Την πάγια θέση της κοινωνίας της Αιγιάλειας για επαρκή στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό και αποτροπή οποιασδήποτε υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), μετέφερε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στην παράσταση διαμαρτυρίας του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αιγίου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, με αφορμή την μετακίνηση και δεύτερης αναισθησιολόγου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που, όπως τονίστηκε, θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των χειρουργείων στο Αίγιο.

Ο κ. Καλογερόπουλος, αρχικά επισκέφθηκε το γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου Αιγίου κ. Θανάση Γεωργάκη, στον οποίο επέδωσε το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα το βράδυ της Κυριακής κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας και όπου ζητείται η ανάκληση της απόφασης για τη μετακίνηση της αναισθησιολόγου και παράλληλα η ενδυνάμωση του Νοσοκομείου με το αναγκαίο για τη λειτουργία του, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Ως θεσμικός εκφραστής του Δήμου, μεταφέρω τη δικαιολογημένη ανησυχία και τη διαμαρτυρία των πολιτών και ταυτόχρονα πως δεν αποδεχόμαστε καμία κίνηση υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αιγίου, που διαχρονικά επιδεικνύει υψηλού επιπέδου παροχές στον τομέα της δημόσιας υγείας» σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Καλογερόπουλος, προσθέτοντας: «Είναι δεδομένο πως ξεκινάμε έναν νέο αγώνα για την ανάκληση της απόφασης για την απόσπαση των δύο αναισθησιολόγων από την τοπική νοσηλευτική μονάδα και ταυτόχρονα για να διεκδικήσουμε την επάρκεια προσωπικού, ώστε να βελτιώνονται διαρκώς οι παροχές φροντίδας υγείας προς τους νοσηλευομένους, χωρίς βεβαίως να μπούμε σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου». Τέλος συμπλήρωσε «Η επαρκής στελέχωση των μονάδων υγείας είναι καθαρά υπόθεση και υποχρέωση της Πολιτείας».

Μαζί με τον δήμαρχο, τη δημοτική αρχή εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τεχνικών έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος.

Δήμαρχος Αιγιάλειας: "Όχι στην υποβάθμιση, ναι στην επάρκεια προσωπικού στο Νοσοκομείο Αιγίου"


Πηγή