Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Υπό δημοπράτηση έργα στα γήπεδα Ριόλου, Aλισσού και στο βοηθητικό της Κάτω Αχαΐας

Τρία κρίσιμα έργα για τις αθλητικές υποδομές στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας μπαίνουν στη φάση της δημοπράτησης. Πρόκειται για την κατασκευή κερκίδας και περίφραξης περιμετρικά του γηπέδου και των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ριόλο, για την εγκατάσταση χλοοτάπητα και κατασκευή αυτοματοποιημένης ύδρευσης και αποστραγγιστικού δικτύου στο γήπεδο του Αλισσού καθώς και για τις εργασίες κατασκευής βοηθητικού γηπέδου με φυσικό χλοοτάπητα στο γήπεδο της Κάτω Αχαΐας. Τα τρία έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 303.000 ευρώ και θα δημοπρατηθούν ως ενιαίο σύνολο.

Τα έργα αυτά έχουν τη δική τους προϊστορία. Ανακοινώθηκαν και εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση παραμονές των τελευταίων εκλογών. Όμως για μια ακόμα φορά δεν υπήρχε στο σχετικό φάκελο παρά μόνο ο τίτλος τους. Χρειάστηκαν συστηματικές προσπάθειες μηνών, από την Περιφέρεια και το Δήμο, προκειμένου τα έργα να ωριμάσουν από πλευράς μελετών ώστε να φτάσουν στη φάση της δημοπράτησης και να υπάρξει σύντομα ανάδοχος σε αυτά.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη γι’ αυτήν την εξέλιξη», δήλωσε ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Η διαδικασία ωρίμανσης ενός έργου δεν είναι απλή υπόθεση, ούτε αυτονόητη. Χρειάστηκε σημαντική και πολύμηνη προσπάθεια για να φτάσουμε στη δημοπράτηση αυτού του τριπλού έργου που θα αναβαθμίσει τις αθλητικές μας υποδομές. Από τις κενές περιεχομένου εξαγγελίες περνάμε στην υλοποίηση και αυτός είναι ο δικός μας τρόπος δράσης», κατέληξε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.


Πηγή