Επιτροπή 2ου έτους Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών: “Ξεκαθαρίζουμε: Δεν ανεχόμαστε να μπουν […]

Σχετικά με τη συζήτηση για δημιουργία νέου μεταπτυχιακού με δίδακτρα στο τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, η Επιτροπή 2ου έτους Διοίκησης Επιχειρήσεων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Στις 20/1/21, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της συνέλευσης των καθηγητών του τμήματός της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων, ήταν προγραμματισΜένη να συζητηθεί η απαράδεκτη πρόταση για δημιουργία δύο νέων μεταπτυχιακών με δίδακτρα (εκ των οποίων το ένα σε συνεργασία με το τμήμα του Παιδαγωγικού), «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση Εκπαίδευσης» και «Λογιστική στο Σύγχρονο Περιβάλλον Διοίκησης. Ωστόσο, ύστερα από παρέμβαση των φοιτητών του τμήματός μας πετύχαμε να διακοπεί η συζήτηση.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε τη στάση του τμήματος του Παιδαγωγικού που αποφάσισε υπέρ του μεταπτυχιακού επί πληρωμή, κρυφά από τους φοιτητές.

Ξεκαθαρίζουμε: Δεν ανεχόμαστε να μπουν δίδακτρα.

Εν μέσω πανδημίας, αντί το τμήμα να συζητάει πως θα υποστηρίξει εμάς τους φοιτητές στην εκπαιδδευτική διαδικασία που γίνεται με τόσα εμπόδια, επιλέγει να συζητήσει το να βάλει δίδακτρα.

Είναι χαρακτηριστικές τοποθετήσεις των καθηγητών μας ότι “γιατί να μη βάλουμε δίδακτρα αφού ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα”. Προφανώς βρίσκουν πάτημα στις απαράδεκτες νομοθεσίες των κυβερνήσεων που γενίκευσαν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά. Όσο τα προγράμματα επί πληρωμή χτυπάνε την πόρτα μας δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι!

Δεν θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουμε!

Απαιτούμε να αποσυρθεί η πρόταση και να σταματήσει τώρα τη συζήτηση για επιβολή διδάκτρων.

Καλούμε όλους του φοιτητές να υπογράψουν κατά της επιβολής διδάκτρων και να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα αν το τμήμα ξανά συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Το link για τη συλλογή υπογραφών: https://forms.gle/QXL8BSp1yiQc6QPA6"


Πηγή