Φράγμα: Μυλωνάς καλεί Πελετίδη στο τραπέζι

Mε διάθεση διαλόγου αντιμετωπίζει την στάση του δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη για μη σύσταση Διαδημοτικού Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, καταθέτει σαφή διαφοροποίηση για το διοικητικό καθεστώς που θα διέπει την υδροδότηση Πάτρας, Ερυμάνθου και Αχαγιάς.
Απαντώντας, ουσιαστικά, στο τελευταίο σχόλιο του κ. Πελετίδη, ότι αγωνίστηκε και αγωνίζεται να μην φορτωθεί στο λαό των παραπάνω περιοχών το κόστος (4 εκατ. ευρώ ετησίως) συντήρησης και λειτουργίας του φράγματος, ο κ. Μυλωνάς δηλώνει ότι προσπαθεί να διασφαλίσει την αυτοδιοικητική πρωτοκαθεδρία στη λειτουργία του φράγματος, προσθέτοντας: «Αν ο κ. Πελτίδης μιλάει για χαράτσια στο λαό, είναι δική του υπόθεση».
Ο κ. Μυλωνάς αποσαφηνίζει, για ακόμα μία φορά, ότι στόχος του είναι το νερό να χρησιμοποιηθεί κατ' αποκλειστικότητα και μόνο προς όφελος του δημότη. «Η δική μας θέση, έναντι αυτής που έχει διατυπώσει ο κ. Πελετίδης, είναι η πιο ασφαλής από πλευράς εξέλιξης της διαχείρισης του νερού. Η φυσική θέση αυτού του φυσικού αγαθού είναι στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μόνο. Οποιαδήποτε άλλη λύση εγκυμονεί κινδύνους για τους δημότες» υπογραμμίζει ο κ. Μυλωνάς.
«Αν υιοθετηθεί η λύση Πελετίδη, μπορεί πανεύκολα το φράγμα να πάει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ (Υπερταμείο), όπως είναι και της Αθήνας και τότε οι τύχες του νερού φεύγουν από τα χέρια του λαού και πάνε στα χέρια των ιδιωτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται» τονίζει.
Το θέμα της σύστασης Διαδημοτικού Φορέα για το φράγμα Πείρου – Παραπείρου θα συζητηθεί σε κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχουν άμεσα οι δήμαρχοι Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας Κ. Πελετίδης και Σπ. Μυλωνάς, μετά από επιστολή του δεύτερου για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση επί της διαδικασίας που είναι έτοιμο το υπουργείο Υποδομών να ξεκινήσει και η οποία αναμένεται να κρατήσει περί τα 3 χρόνια.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    15 Ιανουαρίου 2021

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία