Η Πάτρα μπήκε μάλλον «προνοητικά» στην «κόκκινη» ζώνη από τις αρχές!

Έχουν διπλασιαστεί τα ενεργά κρούσματα στην Πάτρα, τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στις «κόκκινες» περιοχές.

Ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας για τις κόκκινες περιοχές και γιατί αποφασίστηκε να μπει σε αυτή τη ζώνη και η Πάτρα, τόνισε ότι τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 170 μέσα σε δέκα μέρες από 86 που ήταν.

Την ίδια στιγμή βέβαια όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει πράγματι μία αυξητική τάση στα κρούσματα – και αυτό το μαρτυρούν από μόνα τους τα νούμερα του ΕΟΔΥ – όμως από την άλλη το επιδημιολογικό φορτίο και ο δείκτης θετικότητας είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Εξάλλου, με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, ο μέσος όρος των κρουσμάτων τις τελευταίες εφτά ημέρες στην Αχαΐα έφτασε τα 19,43 ενώ τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό τα 11,28, αριθμοί πιο υψηλοί για τα στάνταρ της περιοχής, όμως σίγουρα όχι για να βάλουν την Πάτρα στην "κόκκινη" ζώνη.

Ωστόσο, από τη στιγμή που βάζουν την Πάτρα στο «κόκκινο» και όχι όλη την περιφερειακή ενότητα το σωστό είναι να ανακοινωθούν και πόσα κρούσματα είχαμε στους άλλους δήμους της Αχαΐας.

Έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να βγάλει με ασφάλεια τα συμπεράσματα του. Διαφορετικά ότι και να ειπωθεί για τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων μπορεί να εκληφθεί ως δικαιολογία για να περάσει η Πάτρα στην «κόκκινη» ζώνη.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι υγειονομικές αρχές της περιοχής τις τελευταίες ώρες πριν από τα όσα ανακοινώθηκαν μιλούσαν πράγματι για μία αυξητική τάση, όμως χαρακτήριζαν την κατάσταση ελεγχόμενη.

Κατά συνέπεια δεν ήταν η Πάτρα για να μπει στην «κόκκινη» ζώνη. Τι μπορεί όμως να ώθησε τις αρχές να βάλουν την αχαϊκή πρωτεύουσα στο «κόκκινο»;

Από τη μία η κίνηση που υπήρχε όλες αυτές τις μέρες στο κέντρο (ειδικότερα σε ορισμένα σημεία της πόλης) και που δεν έλεγε να σταματήσει, παρά τις περιπολίες και τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.

Από την άλλη λέγεται ότι ρόλο έπαιξε ότι βρισκόμαστε σε περίοδο καρναβαλιού και με τα περιοριστικά μέτρα θα είναι πιο εύκολο για τις αρχές, να ελέγξουν και να βάλουν ένα φρένο στην καρναβαλική διάθεση των Πατρινών.

Σε κάθε περίπτωση, κοινή πεποίθηση των Πατρινών, παρά την αυξητική τάση (ελεγχόμενη όμως) των κρουσμάτων, είναι ότι μάλλον μπήκαμε "προνοητικά" στην "κόκκινη" ζώνη από τις αρχές. Έτσι για να είμαστε σίγουροι ότι θα σταματήσουμε κάθε ενδεχόμενο έξαρσης του ιού.

Εφαρμόστηκε με λίγα λόγια αυτό που λέει ο λαός: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Άλλο που στην Πάτρα είναι δεκάδες πλέον τα σπίτια που με όλη αυτή την κατάσταση δύσκολα θα βρουν κάτι για να μαγειρέψουν…


Πηγή