Καλάβρυτα: Δέκα κρούσματα του κορωνοϊού στο Γηροκομείο -Θετικοί εργαζόμενοι που έχουν μετακινηθεί εντός και εκ […]

Επτά τρόφιμοι και τρία άτομα από το προσωπικό θετικούς στον κορωνοϊό, εντόπισαν οι Γιατροί και υπεύθυνοι του Δήμου Καλαβρύτων κατά τη διάρκεια προληπτικών τακτικών ελέγχων, μέσω rapid τεστ, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε δομή της τοπικής εκκλησίας, Γηροκομείο και Ιδρυμα με βαρέως πάσχοντες.

Με απόφαση του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας, και οι 70 τρόφιμοι και εργαζόμενοι στα δύο ιδρύματα, τέθηκαν σε καραντίνα παρά το γεγονός ότι οι έλεγχοι στο λοιπό προσωπικό και φιλοξενούμενους ήταν αρνητικοί.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει αύριο στην περιοχή για να προχωρήσει σε μαζικούς μοριακούς ελέγχους, μέσω δειγμάτων.

Κατά τη διάρκεια των εορτών στο χώρο του ιδρύματος είχαμε μετακινήσεις, και εκτός γι αυτό και ο Δήμος έσπευσε σήμερα να κάνει τα rapid τεστ στη δομή, στα πλαίσια βέβαια των προληπτικών ελέγχων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Πηγές του Patra News υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει ανησυχία, τουλάχιστο έως ότου επιβεβαιωθούν τα αρχικά τεστ. Σε κάθε περίπτωση έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών των τριών εργαζομένων, νοσηλευτριών μία από τις οποίες κινείτο στην Πάτρα, μία που μετακινήθηκε εκτός νομού και άλλη μία η οποία ήρθε σε επαφή με εργαζομένους στο Νοσοκομείο των Καλαβρύτων.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται μιλούν και για 11ο κρούσμα, επαφή εργαζομένου του ιδρύματος χρονίως πασχόντων, στην Πάτρα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    8 Ιανουαρίου 2021

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία