Πάτρα: Έγγραφο στην Επιθεώρηση Εργασίας για εργοδοτικές αυθαιρεσίες στο θέμα της αναστολής

Αρκετές είναι οι καταγγελίες των εργαζομένων προς την ΓΣΕΕ για εργοδοτικές αυθαιρεσίες στο θέμα της αναστολής εργασίας. Εργοδότες έβαζαν τους εργαζόμενους τους να εργαστούν κατά την περίοδο του click away και στη συνέχεια τους βγάζανε σε αναστολή για να πάρουν τα χρήματα από το κράτος και να γλιτώσουν τους μισθούς τους.

Για το θέμα προχώρησε σε παρέμβαση ανακοίνωση η παράταξη των Ελεύθερων Εμποροϋπαλλήλων, πιστεύοντας ότι ορισμένοι θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική και τώρα που η αγορά άνοιξε κανονικά.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Μετά από πληροφορίες που είχαμε από τους εργαζόμενους και τις καταγγελίες που έγιναν στην ΓΣΕΕ, όπου εργοδότες κατά την περίοδο του click away τον Δεκέμβριο τους βάζανε να εργαστούν και στο τέλος τους βγάζανε σε αναστολή για να γλυτώσουν να πληρώσουν τον εργαζόμενο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ξεγελάσουν το κράτος και τον εργαζόμενο, επισημαίνουμε:

Η υποχρέωση του εργοδότη να κάνει την αίτηση αναστολής τέλος Δεκεμβρίου και η μη πραγματοποίηση ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες οδήγησαν σε αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες κάποιων εργοδοτών σε συνδυασμό με τον φόβο των εργαζομένων το ότι αν το καταγγείλουν θα βρεθούν στο ταμείο ανεργίας.

Επειδή έχουμε την υποψία και την ανησυχία ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα που άνοιξε πάλι η αγορά εμείς οι Ελεύθεροι Εμποροϋπάλληλοι με τον επικεφαλή μας Σάββα Τζάκη στείλαμε έγγραφο στην επιθεώρηση εργασίας για εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να προστατευτούν οι συνάδελφοι μας και να παταχθούν τέτοια φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παρανομίας".


Πηγή