Πάτρα: Στην αναμονή για πάνω από δύο ώρες για το τεστ κορωνοϊού ετοιμόγεννες γυναίκες

Ταλαιπωρίας το ανάγνωσμα για ετοιμόγεννες γυναίκες εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εγκύων γυναικών που έχουν αναρτήσει τα παράπονα και στο facebook, η αναμονή για να κάνουν το τεστ του κορωνοϊού και ενώ βρίσκονται στις μέρες τους, είναι μεγάλη.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα πάνω από πέντε ετοιμόγεννες σχεδόν γυναίκες βρίσκονταν για τουλάχιστον δύο ώρες στο περίμενε, προκειμένου να κάνουν το τεστ.

Μερικές μάλιστα από αυτές θα έκαναν το τεστ και στη συνέχεια θα πήγαιναν για να γεννήσουν. Όμως η αναμονή και όλη αυτή η διαδικασία των τεστ, τη στιγμή που ήδη έχουν το δικό τους άγχος για την γέννα και για το παιδί που θα φέρουν στον κόσμο, τις έκαναν να αγανακτήσουν.

Μάλιστα, όταν ορισμένες από αυτές διαμαρτυρήθηκαν για την αναμονή αυτή, τότε η απάντηση που πήραν ήταν ότι το προσωπικό που κάνει αυτού τους είδους τα τεστ είναι συγκεκριμένο και εξειδικευμένο και δεν μπορεί να γίνει από άλλους νοσηλευτές.

Οπότε θα έπρεπε να συνεχίσουν να περιμένουν. Σημειώνουμε ότι τα τεστ αυτά είναι υποχρεωτικά για τις εγκύους, έτσι ώστε να μην υπάρξουν κρούσματα διασποράς, εντός των νοσοκομείων.


Πηγή