Πάτρα: Ξεκινάει ο εμβολιασμός κατά της covid στους ιδιώτες γιατρούς

Από σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου είναι ξεκινήσουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στους ιδιώτες γιατρούς.

Αυτό τουλάχιστον τονίζει έγγραφο του υπουργείου Υγείας που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού, Βασίλη Κοντζομάνη. Το έγγραφο αναφέρεται στην έναρξη των εμβολίων για τους ιδιώτες γιατρούς που εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές στις οποίες έχουν αναπτυχθεί εμβολιαστικά κέντρα.

Οι υπόλοιποι θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα embolio.gov.gr και στα εμβολιαστικά κέντρα του ΕΣΥ. Το έγγραφο του υπουργείου γνωστοποίησε με ανάρτηση της στο facebook η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

Πάντως το όλο θέμα των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε πολλούς ιδιώτες γιατρούς που υποστηρίζουν ότι για ακόμα μία φορά η πολιτεία έδειξε το πόσο τους υπολογίζει.

Η ουσία ωστόσο είναι ότι τα εμβόλια ξεκινούν νωρίτερα από αυτά την ημερομηνία που είχε αρχικά εκτιμηθεί (από τις 20 Ιανουαρίου και μετά) κάτι που δείχνει ότι η εμβολιαστική διαδικασία προχωρά σε ένα γενικότερο πλαίσιο με τους ρυθμούς που είχαν προβλεφθεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα ποσοστό που ξεπερνάει πλέον το 50% από τους ιδιώτες γιατρούς έχουν εκφράσει την διάθεση τους για να εμβολιαστούν και να προφυλαχθούν έτσι από τον κορωνοϊό.

Πάτρα: Ξεκινάει ο εμβολιασμός κατά της covid στους ιδιώτες γιατρούς


Πηγή