Πενθεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου για την εκδημία του Χαρίλαου Ταλιαδώρου

charilaos_taliadoros.jpg

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο Ψαλμωδός» πενθεί την κοίμηση του Άρχοντος πρωτοψάλτου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, Χαριλάου Ταλιαδώρου. Αναφέρει σε ανακοίνωση:

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο Ψαλμωδός» πενθεί την κοίμηση του Άρχοντος πρωτοψάλτου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, Χαριλάου Ταλιαδώρου, του γλυκύφθογγου μελωδού, του δασκάλου, του χοράρχη, του μελοποιού, του ανθρώπου, που στο πέρασμά του σημάδεψε την ψαλτική τέχνη, με τη σεμνή του στάση, την ιδιαίτερη μουσική του έκφραση και την μεγαλοπρεπή απόδοση των εκκλησιαστικών ύμνων στο ιερό αναλόγιο.

Πολλοί εκ των διδασκόντων στη Σχολή μας, με πρώτον τον αείμνηστο δάσκαλό μας Γεράσιμο Πρεβεζιάνο, μαθήτευσαν κοντά του και ψάλλουν τακτικά στο αναλόγιο, ύμνους τονισμένους μουσικά από τον άρχοντα.

Σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων, ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και προτρέπουμε τους ψάλτες μαθητές της Σχολής μας, εις ένδειξιν τιμής και εις μνημόσυνον προς το πρόσωπόν του, επί τεσσαρακονθήμερον να ψάλλουν εις τα αναλόγια των ιερών ναών που υπηρετούν, μουσικά μαθήματα του αειμνήστου δασκάλου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!