Συνάντηση εργασίας της Οργάνωσης Μελών ΕΒΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας με επαγγελματίες της […]

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρει:

"Η Οργάνωση Μελών ΕΒΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αχαΐας διοργάνωσε συνάντηση εργασίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, με επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού με στόχο να έχει μια άμεση ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του πολιτισμού ενός από τους πιο πληττόμενους κλάδους, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας, η Βουλευτής και Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου , ο Βουλευτής Κώστας Μάρκου, ο συντονιστής της Ν.Ε. Μιχάλης Σιδηρόπουλος, , ο συντονιστής της οργάνωσης μελών ΕΒΕ Μάκης Μακρής και το μέλος του συντονιστικού Τάσος Νικολακόπουλος. Από την πλευρά των επαγγελματιών του Πολιτισμού συμμετείχαν η Λιάνα Ζωζά ιδιοκτήτρια γκαλερί, ο Γιάννης Παπαδόπουλος εικαστικός, ο Αντώνης Κορκόντζηλας υπεύθυνος της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρηση πολιτισμού ABCinema και η Μάρω Γαλάνη χορογράφος. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου πρώην Διευθυντής γραφείου Υπ. Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου.

Στη συζήτηση όλοι οι επαγγελματίες τόνισαν τον ελλιπή προγραμματισμό και τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους και τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο του Πολιτισμού. Επεσήμαναν ότι κάθε επάγγελμα μέσα στον χώρο του Πολιτισμού έχει ιδιαιτερότητες, οι οποίες αναδείχθηκαν μέσα από την κρίση της πανδημίας και δεν έχουν ληφθεί υπόψη της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν λάβουν τις οικονομικές ενισχύσεις και να βρίσκονται σε οριακή κατάσταση καθώς και σε αδυναμία άσκησης του επαγγελματικού τους έργου. Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος των καλλιτεχνών, εργαζομένων στον χώρο παραμένει αόρατο για το Υπουργείο Πολιτισμού και την κυβέρνηση.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας, δήλωσαν την αμέριστη στήριξή τους στην προσπάθεια για την επιβίωση των επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Οι δύο Βουλευτές Αχαΐας αφού σημείωσαν ότι στέκονται αρωγοί στον αγώνα τους, τους ενημέρωσαν για τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που έχει προβεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τις τροπολογίες που απορρίφθηκαν από την Υπουργό Πολιτισμού μετά πολλών επαίνων και για τις ερωτήσεις- αναφορές που έχουν κατατεθεί σε επίπεδο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στους αρμόδιους Υπουργούς. Τέλος, αφού τόνισαν ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού έχουν δικαίωμα στα επιδόματα, τους ενημέρωσαν για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση μέσω του κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Η Οργάνωση Μελών ΕΒΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας σκοπεύει να συνεχίσει τις επαφές, μέσω της τηλεδιάσκεψης, και με άλλους επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας το επόμενο διάστημα."


Πηγή