Τι υποσχέσεις πήρε ο Φωτήλας από τον Λυκουρέντζο

O Ιάσονας Φωτήλας πραγματοποίησε επίσκεψη στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων «ΕΛΓΑ» όπως ενημερωθεί σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων σε δικαιούχους που επλήγησαν από σφοδρά καιρικά φαινόμενα ανά την Ελλάδα και ιδίως την Αχαΐα. Συγκεκριμένα συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ξεκίνησαν ήδη να καταβάλλονται αποζημιώσεις ύψους 31.611.704,93 ευρώ και αφορούν τις ζημίες που προκλήθηκαν εντός του 2020. Μάλιστα ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέφερε ότι οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2020 καταβάλλονται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στις καταστροφές που υπέστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην ευρύτερη περιοχή της Λακκόπετρας από την ανεμοθύελλα, τη βροχόπτωση και τον παγετό που σημειώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο.
Ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη επίσπευσης της έκδοσης των πορισμάτων από τις αντίστοιχες αυτοψίες, τα οποία έχει επιληφθεί ο ΕΛΓΑ της Πάτρας. Ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. έκανε λόγο για επικείμενη σύσταση ενός σώματος εκτιμητών σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας «ΓΕΩΤΕΕ».
Ο Ιάσονας Φωτήλας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα της φθινοπωρινής επίσπορης πατάτας και στο αίτημα των αγροτών να συμπεριληφθεί στην αποζημίωση που προβλέπεται ειδικά λόγω του κορωνοϊού. Εστίασε δε στο γεγονός ότι η επίσπορη φθινοπωρινή πατάτα αντιστοιχεί στο 90% περίπου της παραγωγής στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, ενώ ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε να εξετάσει το σχετικό αίτημα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    29 Ιανουαρίου 2021

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία