Την αντίδραση του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΗΣ προκάλεσε η «θλιβερή και ντροπιαστική εικόνα» στο Α’ Νεκροταφείο Ζακύ […]

Σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες αυτές γεννούν αμηχανία , με ανάμεικτα συναισθήματα.
Η κατάσταση, όπως το φωτογραφικό υλικό αποκαλύπτει, και που για άλλη μια φορά φέρνει στην επικαιρότητα το Συμβούλιο Πόλης, παραείναι δραματική και δεν επιτρέπει όποιας μορφής , απ' όπου αυτές κι αν προέρχονται, δηλώσεις, εξηγήσεις, συγκρίσεις ακόμη και αντιπαραθέσεις .
Το μόνο που χρειάζεται, είναι η άμεση αποκατάσταση των ζημιών, σε αυτό τον ιερό χώρο.
Και κάτι ακόμη, η ανάδειξη του θέματος από το Συμβούλιο Πόλης, μόνο ως μοχλός πίεσης, για την αποκατάσταση των ζημιών μπορεί και επιβάλλεται να εκληφθεί και αυτό, για να μη παρερμηνευτεί κατά το δοκούν …

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB|
«Σήμερα 09/01/2021 αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Πόλης έκανε αυτοψία στον χώρο του 1ου νεκροταφείο Ζακύνθου που είχε πληγεί από την κακοκαιρία του Ιανού εδώ και 145 μέρες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον χώρο τότε τον είχε επισκεφθεί και ο Υπουργός πολιτικής προστασίας κ.Χαρδαλιάς συνοδεία όλων των θεσμικών και υπηρεσιακών παραγόντων του νησιού . Αυτή η εικόνα ήταν και η βασική αιτία για να κηρυχθεί το νησί μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και σαν αποτέλεσμα να λάβει όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που απορρέουν από αυτήν ,όπως την οικονομική στήριξη ιδιωτών και Υπηρεσιών του Δήμου μας με συγκεκριμένα κονδύλια για επισκευές κτλ. Όλα αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά, αυτό που δεν είναι γνωστό όπως αποδεικνύεται και από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό είναι ότι η κατάσταση παραμένει σε αυτήν την θλιβερή και ντροπιαστική εικόνα για την ανθρώπινη υπόσταση μας καθώς οι υποδομές έχουν υποστεί ανεπαρνόρθωτες ζημιές και ενέργειες προς αποκατάσταση τους εκκρεμούν. Κηδείες κατόπιν ραντεβού και με ευθύνη των εργαζομένων είναι η καθημερινότητα στο νεκροταφείο. Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις ,τουαλέτες (δεν υπάρχουν),τράφοι βουλωμένοι, τοιχία γκρεμισμένα, σημεία αναφοράς της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς υπο κατάρρευση ,ιδιωτικοί τάφοι στον αέρα και πολλοί από αυτούς κλεισμένοι πρόχειρα με κόντρα πλακέ,η διέλευση παραμένει επικίνδυνη και απροσπέλαστη σε πολλά σημεία. Οι συμπολίτες μας πληρώνουν κάθε χρόνο τέλη ανταποδοτικά για το 1ο Νεκροταφείο Υπάρχουν πάνω από 200 τάφοι που έχουν υποστεί ζημιές .Το Τοπικό Συμβούλιο έχει κάνει εισήγηση το κόστος των ζημιών αυτών να το επωμιστεί ο Δήμος. Ακόμα απάντηση δεν έχουμε πάρει. Οι τάφοι των προγόνων μας απαιτούν την άμεση προσοχή και κινητοποίηση όλων των αρμοδίων ,η ύβρις προς αυτούς δεν μπορεί να συνεχιστεί Το Τοπικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δοθούν λύσεις και άμεσα».




PHOTO|Konstantinos Pettas


Πηγή