Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στα Ιόνια Νησιά

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στην Κέρκυρα και ένα (1) στην Ιθάκη

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα Ιόνια Νησιά από ειδικά συνεργεία των Υπηρεσιών των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (03.02.2021), συνελήφθησαν στην πρώτη περίπτωση στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς την Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), η ιδιοκτήτρια και ο υπεύθυνος γυμναστηρίου, διότι λειτουργούσαν αυτό και παρείχαν υπηρεσίας σε πέντε (5) αθλούμενους. Επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 3.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους δύο συλληφθέντες και των 300 ευρώ, σε κάθε έναν στους αθλούμενους.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Ιθάκη, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος, ημεδαπός ιδιοκτήτης (καφέ- μπαρ) για παραμονή σε εσωτερικό χώρο αυτού επτά (7) πελατών και επιβλήθηκαν στον ίδιο το διοικητικό πρόστιμο των 3.000 ευρώ και σε κάθε έναν από τους πελάτες το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ.

Επιπλέον, χθες, βεβαιώθηκαν (27) παραβάσεις στην Κέρκυρα, (8) στην Κεφαλονιά, (3) στη Ζάκυνθο και (1) στη Λευκάδα για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

Τέλος, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκαν (15) παραβάσεις στην Κέρκυρα, (10) στη Ζάκυνθο, (4) στη Λευκάδα και (1) στην Κεφαλονιά για μη χρήση μάσκας, για τις οποίες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.


Πηγή