Ηλεία: Αυξημένα τα κρούσματα Covid-19 στο προσωπικό του Γηροκομείου Βάρδας

Εν αναμονή σήμερα των αποτελεσμάτων των μοριακών ελέγχων στους τρόφιμους της δομής της Βάρδας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι μικρή η διασπορά του κορωνοϊού στους ηλικιωμένους, ενώ δυστυχώς είναι μεγάλη στο προσωπικό, που φαίνεται να έχει πληγεί και η μονάδα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένονται να επιστρέψουν στη δομή δύο από τους πέντε ηλικιωμένους που είχαν διακομισθεί στα νοσοκομεία Πύργου και Αγ. Ανδρέα αφού διαπιστώθηκαν πως δεν ήταν κρούσματα covid.

Σχετικά με τον 85χρονο που απεβίωσε και είχε υποκείμενα νοσήματα δεν είναι γνωστή ακόμη η αιτία θανάτου. Πάντως σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές όταν μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΥ Βάρδας από την δομή ηλικιωμένων ήταν ήδη νεκρός. Εκεί του έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς δυστυχώς αποτελέσματα.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι τρόφιμοι είχαν εμβολιαστεί στις 25 Ιανουαρίου και σε λίγες μέρες, στις 15 Φεβρουαρίου, θα ακολουθούσε η δεύτερη δόση. Από την Τρίτη το πρωί όλοι οι τρόφιμοι είναι σε κατά θάλαμο περιορισμό.

Οι υπεύθυνοι της δομής δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση το πώς εισέβαλε ο κορωνοϊός στη δομή, δεδομένου μάλιστα ότι εδώ και ένα χρόνο απαγορεύονται τα επισκεπτήρια.

Πηγή: patrisnews.com


Πηγή