Ηλεκτρονικά μέσω taxisnet η κατάταξη της 2021 Β ΕΣΣΟ στην Πολεμική Αεροπορία

Ηλεκτρονικά μέσω taxisnet η κατάταξη της 2021 Β ΕΣΣΟ στην Πολεμική Αεροπορία

Πρόσκληση για κατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία με την 2021 Β / ΕΣΣΟ

 

Στο πλαίσιο της πρόληψης, αντιμετώπισης και μείωσης της διασποράς της πανδημίας covid-19, οι καλούμενοι στρατεύσιμοι θα παραλάβουν τα Σημειώματα Κατάταξής τους ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού τόπου www.stratologia.gr με χρήση κωδικών taxisnet

 

Συγκεκριμένα:

Εκδόθηκε η ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΑ 11/2021 που αφορά στην πρόσκληση στρατευσίμων για κατάταξη με την 2021 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος 2021) στην Πολεμική Αεροπορία.

Για τους στρατεύσιμους, που έχουν κατανεμηθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι υπόχρεοι για κατάταξη με την 2021 Β΄ ΕΣΣΟ, για την παραλαβή του Σημειώματος Κατάταξης απαιτείται η επιλογή του μενού «ΕΙΣΟΔΟΣ» μέσω του οποίου πραγματοποιείται αυθεντικοποίηση με χρήση κωδικών taxisnet.

Κατόπιν απαιτείται η επιλογή του μενού «ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΜΟΥ» και τελικά η εκτύπωση του.

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων ορίζονται ως εξής:

α. Η 8η Μαρτίου 2021, για τους στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

β. Η 8η Μαρτίου 2021 και 9η Μαρτίου 2021, για τους λοιπούς στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών.

γ. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι της υποπαραγράφου 1δ, κατατάσσονται εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη λήξη της μετατόπισής τους, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 3 του (δ) σχετικού.

δ. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι (μετά τη διακοπή της ανυποταξίας τους) της υποπαραγράφου 1στ, κατατάσσονται:

(1) Εντός 5ημέρου οι εξερχόμενοι από τα νοσοκομεία δημοσίου ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης του εσωτερικού.

(2) Εντός 10ημέρου οι εξερχόμενοι από τα Ιδρύματα του Εξωτερικού.

ε. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι της υποπαραγράφου 1ια, υποχρεούνται να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ και οπωσδήποτε εντός πενθημέρου από της κοινοποιήσεως της Γνωμάτευσης στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία.

στ. Οι στρατεύσιμοι της υποπαραγράφου 1ιβ, κατατάσσονται εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από της εκδόσεως της απορριπτικής πράξης.

ζ. Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού της υποπαραγράφου 1θ, οι οποίοι υποχρεούνται να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ, εντός δέκα (10) ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησής τους.

5. Για τους κατατασσόμενους αργότερα από την καθοριζόμενη για την κατηγορία τους ημερομηνία και μέχρι 09 Μαρτίου 2021, εγκρίνουμε να γίνονται δεκτοί ως εκπρόθεσμοι, υπέχοντας μηνιαία πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, σύμφωνα με την παράγραφο 13 του άρθρου 17 του (δ) σχετικού. Μετά την ημερομηνία αυτή να μην κατατάσσεται κανένας, πλην των αναφερομένων στις παραγράφους 1ιγ, 4γ, δ, ε, στ, ζ, και 6.

6. Οι στρατεύσιμοι που καλούνται, αν για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας αδυνατούν να καταταγούν την καθοριζόμενη ημερομηνία, οφείλουν να παρουσιάζονται με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης σε οποιαδήποτε Στρατιωτική ή Αστυνομική Αρχή για να διαπιστωθούν οι λόγοι της αντικειμενικής αδυναμίας. Και εφόσον αυτοί διαπιστωθούν, μπορούν, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 31 του (β) σχετικού, να καταταγούν εντός πέντε (5) ημερών από την καθοριζόμενη ημερομηνία κατατάξεώς τους, χωρίς συνέπειες. Στην περίπτωση αυτή τεκμαίρεται ότι έχουν καταταγεί εμπρόθεσμα.

ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ – ΚΙΝΗΣΗ

7. Όλοι οι στρατεύσιμοι που καλούνται με την παρούσα, υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 ΠΒΕ (Τρίπολη), εκτός αυτών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκε η σωματική τους ικανότητα με 5 γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι υποχρεούνται για κατάταξη στο 251 ΓΝΑ (Αθήνα).

8. Για την κανονική μετακίνησή τους και την εμπρόθεσμη παρουσίασή τους στο Κέντρο Κατάταξης, οι καλούμενοι:

α. Μπορούν να παρουσιασθούν έγκαιρα στην πλησιέστερη του τόπου κατοικίας τους Αστυνομική – Στρατιωτική Αρχή ή Φρουραρχείο και να εφοδιασθούν, εφόσον το επιθυμούν, με κατάσταση επιβίβασης, σύμφωνα με τα άρθρα 68 του (β) σχετικού και 32 του (δ) όμοιου.

β. Να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους και να προσκομίσουν στο Κέντρο Κατάταξης:

(1) Το Δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας ή το διαβατήριό τους ή άλλο επίσημο στοιχείο που αποδεικνύει την ταυτότητά τους.

(2) Το Σημείωμα Κατάταξης που θα τους στείλουν οι Στρατολογικές Υπηρεσίες.

(3) Ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού από οποιοδήποτε Δημόσιο ή Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας ή Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

(4) Το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους και τυχόν ιατρικές γνωματεύσεις, για παθήσεις της υγείας τους που έχουν ή τους είχαν απασχολήσει στο παρελθόν, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των υγειονομικών συμβουλίων ή επιτροπών.

(5) Επίσημα στοιχεία από την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή βεβαίωση έκδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου), από τα οποία να προκύπτει ο Αριθμός Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ).

(6) Φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών, όσοι είναι πτυχιούχοι Ανώτερων ή Ανωτάτων Σχολών.

(7) Όλα τα δικαιολογητικά που θα υποστηρίζουν τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας υποβολής στοιχείων και αφορούν στην τοποθέτηση – μετάθεσή τους με βάση τα οικονομικά και κοινωνικά τους κριτήρια.

9. Το Κέντρο Κατάταξης να διενεργεί αυστηρό έλεγχο για την εξακρίβωση της ταυτότητας των στρατευσίμων κατά την κατάταξή τους, με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που φέρει φωτογραφία τους, ώστε να εξασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία τους και να μην κάνει δεκτούς για κατάταξη όσους στερούνται των παραπάνω αποδεικτικών εγγράφων.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.stratologia.gr/

 


Πηγή