ΚΚΕ Αχαϊας κατά Κυβέρνησης: Να επαναλειτουργήσει άμεσα το «Θώρακος», να επιταχθεί το «Ολύμπιον»

Μύδρους κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην Αχαϊα, σε υγειονομικό επίπεδο, εξαπέλυσε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Αχαϊας. Και μεταξύ άλλων, ζητά άνοιγμα του 409 και επίταξη του θερπαυτηρίπου Ολύμπιον!!!
Η ανακοίνωση:
«Ενώ έχει περάσει ένας χρόνος από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ η κατάσταση των δομών υγείας στο Νομό μας παραμένει ίδια και απαράλλαχτη.
Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε όλο αυτό το διάστημα για την προστασία της υγείας του λαού και των υγειονομικών. Εκατοντάδες θέσεις προσωπικού στα τέσσερα νοσοκομεία του Νομού μας εξακολουθούν να είναι κενές, ενώ επεκτάθηκαν και εν μέσω πανδημίας οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Δεκάδες είναι οι υγειονομικοί που έχουν νοσήσει από COVID-19 ως αποτέλεσμα της αυξημένης έκθεσης και των ανεπαρκών ελέγχων και μέτρων προστασίας. Τμήματα και κλινικές έχουν συρρικνωθεί και πλήθος τακτικών χειρουργείων αναβάλλονται, προκειμένου τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν στις ανάγκες περίθαλψης κρουσμάτων, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία χιλιάδων ασθενών με άλλες παθήσεις. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από όσα διεκδικούν οι φορείς του εργατικού κινήματος (μειώσεις μαθητών / τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών κτλ). Και σα να μην έφταναν όλα αυτά χιλιάδες προγραμματισμένα ραντεβού στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ ακυρώνονται, προκειμένου να λειτουργήσουν και ως εμβολιαστικά κέντρα, των οποίων η στελέχωση γίνεται με μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού.
Επομένως τα νέα περιοριστικά μέτρα, είναι πασιφανές ότι είναι αποτέλεσμα της δικής της εγκληματικής πολιτικής. Χωρίς να παίρνει υπόψη της τις διεκδικήσεις των υγειονομικών αλλά και των εργατικών σωματείων, εξακολουθεί να παίζει τη ζωή μας “κορώνα – γράμματα”, μένοντας προσηλωμένη στην εγκληματική πολιτική κόστους – οφέλους.
Αυτές είναι και οι αιτίες που οδήγησαν τις τελευταίες μέρες σε ενδονοσοκομειακή διασπορά στα Νοσοκομεία της πόλης, και όχι η ατομική ευθύνη ασθενών, συνοδών και επισκεπτών, των υγειονομικών που δουλεύουν στο κόκκινο, με εξαντλητικά ωράρια, τεράστιες ελλείψεις και χωρίς περιοδικό έλεγχο με μοριακό τεστ, για τη διασπορά της νόσου.
Η κυβέρνηση ενοχοποιεί τώρα τις "ουρές" στα καταστήματα, που η ίδια άνοιξε, αυξάνοντας την κινητικότητα, χωρίς να πάρει ταυτόχρονα κανένα μέτρο προστασίας για την ασφαλή μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Η αυστηρότητα της κυβέρνησης σταματάει έξω από τους μεγάλους χώρους δουλειάς και τις επιχειρήσεις όπου η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Τώρα πια καμιά "ατομική ευθύνη" δεν τη σώζει.
Ο αποπροσανατολισμός της κυβέρνησης δε θα περάσει!
Ο λαός της Αχαϊας γνωρίζει πολύ καλά από την ίδια του την πείρα ότι παρά τα επικοινωνιακά τερτίπια, η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών επιλογών.
Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο πιο άβολο γίνεται για την κυβέρνηση το ζήτημα με τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων. Όλες οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλλιεργούσαν κάλπικες ελπίδες ότι "τελειώσαν με την πανδημία", χάρη στην "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη". Πίσω από εκεί προσπάθησε και η ελληνική κυβέρνηση να κρύψει τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αυτή είναι η αποκρουστική εικόνα του σάπιου συστήματος που στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, όπου το Φάρμακο και η Υγεία είναι εμπορεύματα και μάλιστα πανάκριβα. Κατά τα άλλα στήνεται για άλλη μια φορά ο γνωστός σκυλοκαβγάς για το ποιος έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες για την εκρηκτική κατάσταση στο ΕΣΥ, για την οποία όλοι έχουν βάλει το χέρι τους.
Η κυβέρνηση προσπαθεί συστηματικά να στοχοποιήσει όσους κινητοποιούνται ενάντια στην αντιλαϊκή της πολιτική διεκδικώντας να ληφθούν μέτρα προστασίας για τον εργαζόμενο λαό, τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα.
Απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται, ο λαός της Αχαϊας χρειάζεται να αντιτάξει την πάλη και την οργάνωση του αγώνα για την προστασία της υγείας και της ίδιας του της ζωής. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση προκειμένου, έστω και τώρα, πριν φτάσουμε στο απροχώρητο και πριν θρηνήσουμε και άλλα πολλά θύματα, να αναγκάσει την κυβέρνηση ώστε:

-Άμεση διενέργεια μοριακών τεστ σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων.
-Τακτικός επαναλαμβανόμενος έλεγχος του προσωπικού των νοσοκομείων για την πρόληψη της διασποράς της νόσου, αρχής γενομένης από τα τμήματα αυξημένης έκθεσης.
-Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη, στην παρακολούθηση χρονίως πασχόντων, ήπιων κρουσμάτων αλλά και των εμβολιασθέντων.
-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία. Πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής. Καμία καθυστέρηση στη διαδικασία των κρίσεων και πρόσληψη όλων των ιατρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον με την εκπλήρωση των τυπικών προσόντων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
-Να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα και μονάδες ΜΕΘ. Να επανδρωθεί με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
-Να επιταχθεί άμεσα το ιδιωτικό Θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» και τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα του Νομού και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και του εμβολιασμού.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    3 Φεβρουαρίου 2021

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία