Κορωνοϊός: Η Πάτρα κατέχει με διαφορά τα πρωτεία στα κρούσματα της Αχαΐας

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων εξακολουθεί να έχει η Πάτρα από την περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας.

Σύμφωνα με κύκλους των υγειονομικών αρχών ένα μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση από τον ΕΟΔΥ για την Αχαΐα, προέρχονται από την Πάτρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 65 κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο από τον ΕΟΔΥ για την Αχαΐα, τα 53 προέρχονται από την Πάτρα. Η κατανομή των 65 κρουσμάτων είχε ως εξής: Βραχνέικα 1, Ερυμάνθεια 3, Χαλανδρίτσα 2, Αστέρι 1, Ακράτα 1, Αίγιο 2 και Κάτω Αχαΐα 2.

Θυμίζουμε ότι τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα είναι γύρω στα 700.

Οι εστίες έτσι στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι πολλές και η συρροή παραμένει αυξημένη. Το σύνολο του αριθμού των κρουσμάτων από τις αρχές του Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχει φτάσει τα 1.517.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που παρακολουθούν από κοντά το θέμα της δημόσιας υγείας η Αχαΐα έχει μία σταθερά στο φορτίο της, ωστόσο η επόμενη εβδομάδα είναι αρκετά κρίσιμη, αφού θα φανεί αν έχουμε πράγματι μπει σε μία περίοδο κάμψης μετά το αυστηρό lockdown που εφαρμόζουμε εδώ και πάνω από δέκα μέρες.

Όπως αναφέρουν όλες οι προβλέψεις από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει μια αισθητή πτώση των κρουσμάτων που θα γίνει ακόμα πιο εμφανής στο τέλος του μήνα, μπαίνοντας στον Μάρτιο. Όλα αυτά στην θεωρία. Μένει να τα δούμε στην πράξη.


Πηγή