Κορωνοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Νέα κρούσματα σε υγειονομικούς στην Πάτρα

Δεκαεπτά νέα κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικούς καταγράφονται στην Πάτρα, και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο του Ρίου και στην κεντρική διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, όπως αναφέρει ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ,Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας πως πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού εν όψει τρίτου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, έξι νοσηλευτές και τραυματιοφορείς είναι θετικοί στον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ έχουν καταγραφεί και άλλα 11 θετικά κρούσματα υγειονομικών στην κεντρική διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

«Πολλοί από τους έξι νοσούντες συναδέλφους έχουν εμβολιασθεί την πρώτη δόση χωρίς φυσικά να προλάβουν να αναπτύξουν αντισώματα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ ως προς τα κρούσματα στην κεντρική διοίκηση της 6ης ΥΠΕ επισημαίνει πως «δεν είναι εμβολιασμένοι οι υπάλληλοι της υγειονομικής περιφέρειας γιατί δεν τους δόθηκε η δυνατότητα εμβολιασμού».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι επί του παρόντος δεν έχει διενεργηθεί εργαστηριακή ανίχνευση των κρουσμάτων για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό 875 υπάλληλοι στους 1.936 συνολικά, λέει ο κ. Γιαννάκος.

«Πολλοί συνάδελφοι που ήταν επιφυλακτικοί και δεν δήλωσαν αρχικά συμμετοχή θέλουν τώρα να εμβολιασθούν αλλά δεν υπάρχουν εμβόλια. Τους ενέταξαν στο γενικό πληθυσμό» επισημαίνει.

Και τονίζει πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού εν όψει τρίτου κύματος.

«Τεστ σε όλους τους ασθενείς που κάνουν εισαγωγή, αυστηρός έλεγχος στις πύλες, επίδειξη αρνητικού τεστ από συνοδούς, τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό, επαναφορά του προληπτικού μέτρου της καραντίνας στο προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τον ιό. Αυτονόητα αλλά δεν γίνονται» αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Πηγή: cnn.gr